Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová verze válečného románu Hanse Hellmuta Kirsta vypráví příběh německého vojáka, který prožívá výcvik, frontové nasazení a posléze končí v zajateckém táboře 08/15. Režisér se v něm snažil zachovat Kirstům ironický pohled na hitlerovský wehrmacht. (šubelinka)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele

Mal to byť vojnový film, ktorý sa však po celý dej odohráva iba v kasáňach a naviac je to komédia. Najviac by som ju prirovnal k sérii Policajná akadémia. Aj tam išlo o buzeráciu adeptov a aj tam si adepti robili z výcvikových dôstojníkov dobrý deň. Nevravím, že v niektorých komediálnych scénach sa nedá nepobaviť, skôr teda sem-tam - nejaké šteky ujdú, ale je to na mňa trochu uletené a nehovoriace nič o vtedajšom nemeckom vojakovi. Nebyť hajlovania pri pozdravoch a typických nacistických heliem, netušil by som, o koho sa to jedná. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento film sa zaobera skor zivotom v kasarnach, ako nejakym bojom medzi vojakmi. Film mi pripomenul nieco podobne, co som ja zazil na vojne:) Buzerovanie zo strany dostojnikov a zaroven ich zosmiesnovanie radovymi vojakmi vo mne vyvolalo spomienky pocas zitia v kasarni:) Film ma taku prichut komedie, ktora je troska zabavna a prijemne pohladi na dusi:) Toto je prva cast trilogie a som zvedavy ake su zvysne dve casti tohoto filmu. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z německých válečných snímků, který tentokráte s využitím humoru, měl ukázat německého vojáka v tom lepším světle. Jinak celkem povedená série, ale jakoby se neodehrávala v nacistickém Německu. Takoví normální vojáci, že se až divák diví, že se tak nechali zblbnout Hitlerem a šli vyvraždit půlku světa. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Pohled do tajů vojenského výcviku mladé německé armády před 2.světovou válkou.Perfektní ukázka o tom, že když je někdo blbý a zamindrákovaný, že mu vojenské prostředí poskytuje perfektní zázemí, aby se tak mohl chovat. Na druhé straně inteligentní nejvyšší velitel, který dokáže takové lidi perfektně "spláchnout". ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Předválečný Wehrmacht byl plný vojáků jako těch západních, běhali za babama a na pívo, snažili se ulejvat a ty gumy lampasácký byly upjatý, tupý a křečovitý. A sem tam taky plácli něco lehounce pacifistického, ti vojíni. A vyzráli na nepoctivce. To jsme se to ale hezky a zčerstva vyrovnali s minulostí, že? A jak fösölö! Jodleííí, jodlióóó! Film tak ordinérní, až ho člověk podezřívá z toho, že ordinérním být chce. Stejně jako jeho pokračování. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Mario Adorf v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama