Reklama

Reklama

Slunce v prázdném pokoji (Podzim 63)

(festivalový název)
  • Francie Next to Last (Automne 63)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 2013, 5 min

Obsahy(1)

Mathieu Amalric natáčí během své návštěvy soukromé sbírky v Arlingtonu v USA jedno z posledních děl Edwarda Hoppera. Snaží se odhalit skrytý smysl malby za zvuků hlasu umělce v podání dokumentaristy Fredericka Wisemana a jeho ženy Josephiny. (Festival francouzského filmu)

Recenze (2)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto, Mathieu, ale Tvůj pokus se bohužel vůbec nevejde do poměrně široké definice, co ještě můžu považovat za film. Chápu, že pro návštěvníka galerie může pětiminutový pohled na malbu široce rozechvět jeho představivost a estetické cítění, ale pro mě je to především statická nuda. Celkový dojem: 5 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Povídka inspirovaná Hopperovým obrazem Světlo v prázdném pokoji s inscenovanými ruchy (auta, kočka a pták) a rozhovory (herec mluví Hoppera, herečka jeho ženu, do toho zní reklamy a zprávy z televize), které prázdný prostor "zaplňují". Jako by při pohledu na prázdný pokoj vyvstávaly ve zdech uložené konflikty, sny a touhy a všednodennost. Což je působivé, ale když je po mnoha detailech odhalen obraz celý, líbí se mi víc, protože má úžasnou atmosféru podvečera a nabízí i jiná zamyšlení. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama