Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Francie/Belgicko...tak to už niečo napovedá. Človek čaká komédiu, príde muzikál a skončí dráma. Spolu sa to uvarilo na výbornú polievočku francúzskeho humoru, absurdných situácií a silných emócií. K tomu nadčasový Michel Sardou a naozaj skvelá Louane Emera. Bohvie ktorým smerom sa uberie, ale jednoznačne je talent, spevácky aj herecký. 5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ANO. CHCI ZPÍVAT!...“ /// Tož čumím, jako blázen…a mám strach, aby to nebyl film pro puberťáky. Sympatie k hereckýmu ansámblu nejsou negativní, ale že bych z trenek vytahoval radostí králíky … (??!! Hmm, tak tohle nikdo nepřekoná!). Navíc to teda fakt není žádnej ftipnej průjem! Holčina má hluchoněmou rodinu a dar – umí békat.(taky dostala krámy, ale to dostává kde kdo. Kupříkladu, když jsem byl na vojně, tak jeden lampasák…)… Takže ANO! Je to puberťácký! Nejde tady jen vo lásku a zpěv, ale taky vo rodinu, její pouta… no umírněným puberťákům by mohli nad tklivou písní vyrašit ruměnce. Určitě je pobaví i svištění rukou. Ovšem nakonec snad i ti starší uroní kroupu. Není to komediální ani dramatická událost. Prostě film ze střední, před kterým jsem měl bejt varovanej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Houby ve vagíně mě nezastavěj! 2.) Učím se znakovou řeč. (A troufnu si i zpívat!). 3.) Thx za titule „vavria01“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vzorový příklad filmu, který si neklade - aspoň na první pohled - umělecké ambice, a přesto jich dosahuje. Komedie je postavená na chytrém humoru, v rychlém tempu se střídá jeden fór za druhým. Sentiment, který se objevuje v homeopatických dávkách (jejich překročení nejvíc hrozí v závěru, ale i tam se podaří zůstat v přijatelných mantinelech dobrého vkusu), je průběžně korigován zmíněným humorným nadhledem. A tím vším nenásilně prolíná poselství. Nejen artový film může přinést hluboký umělecký zážitek. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Rodinka Bélierových; režie Éric Lartigau. -------- Výborně, český název opraven, nepřesnost v křestním jméně režiséra bohužel zůstává; částečná pochvala udělena 10. 7. 2022. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Louane celý film vypadá jak hrbatá okurka. Taková nenápadná dívenka, kterou by jste asi přehlídly. Nakonec se z ní ale vyklube poupátko a filmu to moc sluší. Zpěv pominu, protože zpívat pochopitelně umí. Je tam jedna scéna s fotrem, která se mi moc líbila. Francouzi jsou božský v tom, že si umějí dělat prdel úplně ze všeho "když mi řekli, že slyšíš, doufala jsem, že uvnitř budeš hluchá, taková ostuda, ještě, kdyby mi řekli, že má alergii na kravské mléko" :D Fakt boží ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Trochu střeštěná a zároveň mile dojemná hudební komedie o jedné svérázné rodince, kterou jen tak něco nerozhází. Francouzština je nesmírně melodická, díky tomu lépe vyzněly pěvecké party, jež by v jiném jazyce asi ztratily na síle. Sice mi několik rádoby humorných situací úplně nesedlo, ale jinak jsem si film docela užila. (75%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Domfront a Le Housseau-Brétignolles (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 10. septembra do októbra 2013. (Arsenal83)
  • The Guardian kritizoval casting: "Film využíva počujúcich hercov na hranie rolí nepočujúcich postáv, výsledkom čoho je trápna a hlúpa interpretácia kultúry nepočujúcich a posunkového jazyka." (Arsenal83)
  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama