Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Cukání v palci (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie By the Pricking of My Thumbs (více)

Obsahy(1)

Tommy a Tuppence navštíví svou tetu v domově důchodců. Tuppence je otřesena podivným chováním personálu a obyvatel, a když se doslechne o smrti tety Ady, požádá slečnu Marplovou o pomoc. (Viasat)

Recenze (36)

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je plejáda skvelých hercov: Greta Scacchi je rozkošná, Anthony Andrews správne britsky skeptický, Charles Dance fajnovo protivný a samozrejme Gerladine McEwan na jednotku. Už som si pri Marplových zvykla, že zápletky nezvyšujú inteligenčné kvóty, ale o to tu nejde: tento príbeh má svoje čaro a vtip. :) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý mix složený ze sl. Marplové, Pentličky a Tommyho. Začátek vypadá velmi slibně, ale jakmile sl. Marpolvá s Pentličkou dorazili do vesničky, kde se chystají patrát po vrahovi, začalo to na mě působit trošku zdlouhavě a jednotvárně. Ale musím uznat že G. McEwan a krásné G. Sccachi to společně šlo jako na drátku a místy se i vtipně doplňovaly. Nejzábavnější mi přišlo komplikované startování auta a zmínka sl. Marplové o "klokanním benzinu". Zato Tommy byl nesympatický a protivný, což jeho románovému představiteli moc neodpovídá. Samotná zápletka je velmi šikovná, ale její dokonalost lépe vyzní v knižní předloze. Ale i tak jsem se bavil dobře, na TV film až dost. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To teda zírám. :-D 73% :-D...so funny...neee teď vážně. Nejhezčí na tomto krimifilmu jsou ty nádherný starý automobily. Kéž bych takový jedno vlastnil. Jinak dvě starý ženský, který pobíhaj s obrazem po vesnici a snaží se rozřešit záhadu starého domu, mě teda moc nevzrušují. :-D Pardón, že se furt směju, ale on ten film je tak trochu trapný a když sem viděl tady to hodnocení, tak mě to položilo. Tak 1 hvězdička pro automobily a 1 hvězdička, že mě to rozesmálo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení Pentličky a Marplové - OK, nebylo to až zase tak násilné a případná série s Pentličkou a Tommym by byla super (ačkoliv k tomu asi nedojde). Předlohu jsem četla a dalo by se říct, že tohle je volně na motivy této knihy. Zápletka mi přišla zajímavá, mám ráda, když je to tajemnější - jako například tajný dům v lesích atd. Souhlasím s uživatelem Agatha, že herec Tommyho byl děsnej a navíc jsem v něm poznala psycho vraha z jednoho díla Colomba, a to mu v mých očích taky nepřidalo. Naštěstí je zde krásná Greta Scacchi a škoda, že zde není uveden Charles Dance, ten byl jako cynický farář, co za hroby tajně popíjí z placatky a trousí hlášky jako "Komu tady mám požehnat, abych dostal něco k pití," naprosto luxusní! Za mě v cyklu s Geraldine McEwan nadprůměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příhody slečny Marplové mají jinou cílovku, než jiné slavné série Agathy Christie a proto se upřímně divím snaze zahrnout do tohoto seriálu i Dům u kanálu z roku 1968, který byl třetím ze čtyř příběhů Tommyho & Pentličky. Tommy & Pentlička jsou postavami z raných 20. let, kteří provázeli tvorbu Christie až do jejího konce v 70. letech. Jsou to amatérští detektivové a v knižní podobě je jednou z hlavních rozkoší společně s nimi parodovat slavné detektivy tehdejší minulosti. T & P jsou páreček k pohledání, je s nimi sranda, jsou rozkošní a milují se jako nikdo jiný. A když už se výjimečně stane, že jsou jejich případy převedeny do filmu nebo televize, tak se mají dělit o svůj případ s Marple? To přece není nutné. Cosi skvělého mohlo vzniknout, Greta Scacchi není úplně marná, ale to, proč celé generace milovali T & P, toho je tady skutečně jen poskrovnu. Poprvé se román pokusili adaptovat ve Francii jako Mon petit doigt m'a dit... (2005), jiný přístup k T & P naštěstí nabízí nový seriál Partners in Crime (2015). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • V příběhu svou roli hraje klasický přepis Jane Eyre (1943). Ale veškeré citace, včetně plakátu a projekce v kině a zmínky o filmu jsou změněny pro potřeby seriálu. (NinadeL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno