Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Déja vu" - tak nazývají Francouzi onen pocit "již viděného", který možná leckdo z nás zažil sám na sobě, když se v zaručeně cizím prostředí nemohl zbavit dojmu, že tady již někdy byl, že tohle už přece někdy viděl. Přesně tohle teď zažívá mladá Gwenda ve svém novém domě. Narodila se a byla vychována v Indii, nikdy v životě v Anglii nebyla - a přece má teď v Hillside, které zařizuje jako budoucí hnízdečko lásky pocit, že svůj nový domov zná víc, než je normální. Odhadne, co se skrývá za dveřmi, které se před ní mají teprve otevřít, ví, jaké tapety kdysi byly v dětském pokoji... To všechno by se samozřejmě ještě dalo nějak přirozeně vysvětlit, kdyby... Kdyby Gwendu nezačaly pronásledovat ty hrůzné vidiny vražděné ženy. Je možné, že by Hillside, ta idylická oáza klidu a míru, skutečně ve svých starých zdech skrýval nějaké děsivé tajemství? Ale jaké? A proč pronásleduje právě Gwendu? Ani slečna Marplová nedokáže dát na tyhle znepokojivé otázky uspokojivou odpověď. Ovšem smířit se s tím, že by nějaký případ zůstal nevyřešen, to je pro ni zcela nemyslitelné. I když, jak říká inspektor Primer, tady vlastně žádný případ nikdy nebyl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ty nejnepřesvědčivější situace umí mistryně Agatha podat tak, že jim uvěříme. To se týká jak jen toho faktu, že si hlavní hrdinka nic nepamatuje, tak poslední scény a vlastně celého toho sblížení dvou postav, které končí žádostí o ruku. Záhadné scény jsou natočeny standartně televizně, ale nevadí to, zvlášť, když zahrávání si s incestem o hodně předběhlo dobu. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další týden se slečnou Marplovou a ze strany filmařů další nadprůměrný počin. Vždyť už jenom ten mysteriózní začátek, který jsem nečekal a který mi spíše než kriminálku připomínal nějaký ten thriller! Tempo se sice po přibližně deseti minutách uklidní, ale film si stále drží svoji kvalitu, možná také tím, že postavy jsou o něco starší než byly v době spáchání zločinu, což je možná už trochu vyčpělý tah, podle mého však stále funguje, především v podobném typu filmů (viz. Odložené případy). Mimochodem, jak se tak tady dočítám, původní příběh od Aghaty Christie byl prý dost poupraven... Nu což, alespoň pořádné lákadlo přečíst si také knížku! :) ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly slečny Marplové ve mě nepřestávají vytvářet neuvěřitelné pocity. Je to pro mě naprosto profesionální práce. Velmi charismatické postavy. Doslova brutální tajemná atmosféra, kdy jsem se na začátku ujišťoval, jestli jsem si opravdu pustil Agathu Christie a ne nějaký horor. Propletený příběh, který nasvědčoval v úplně jiné rozuzlení a co ta postava na telefonu v Indii? Geraldine tu dokazuje, že jedině ona je pravá Marplová stejně jako Suchet Poirot. ... Vzpomínky jako malé dítě, krádeže šperků, pohled, stejný dům, hororový nádech, divadelní kvarteto. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Po letech s anglickými detektivkami a několikanásobném shlédnutí všech dílů Poirota i Slečny Marpleové již mám trochu vyvinut cit pro pachatele, i když ze začátku jsem v tom naprosto plaval a vztekal se. Asi jen díky tomuto se mi podařilo uhádnout pachatele a dokonce i hlavní záhadu. Ono to totiž nebylo vůbec těžké, spíše bylo těžké uvěřit, že by to tak mohlo být. A to je kámen úrazu tohoto dílu. Ponechme stranou incest, ten jsem schopen nějak pobrat. Co ale nejsem schopen přijmout je, že téměř čtyřleté díte nepozná svou matku, byť s obarvenými vlasy a v nezvyklých šatech. Jsem si vědom, že v předválečných dobách byly v lepších rodinách běžné guvernantky, kojné apod., ale bystré děvče, kterým Gwen rozhodně bylo, by prostě maminku poznalo hned u piána při "seznámení". Proto nejsem přes ostatní klady díl sto hodnotit nějak výše. Přes místy hororovou atmosféru, velmi dobrou hudbu, po kapkách dávkované rozuzlení a dobrou práci při představení postav, takže pozorný divák opravdu nemusí tápat, přes tradičně slušné herecké výkony a lokace. Přitom v předloze to bylo jinak, jestli jsem dobře pochopil Šandíkův koment. Druhá výtka je stejná jako u HiddenDragona. Zločinec nemá sebemenší důvod se přiznat. Chybí první tělo, trik s dopisy je sice vysvětlen, ale ne dokázán, totéž s nápisem na fotce. Tohle nebylo dramaturgicky dobře zvládnuto. Takže za mne 2x facepalm a šáteček. Škoda přeškoda. ()

liberita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť vydarená adaptácia Agathy Christie. Sophia "Izolda" Myles je ako Gwenda roztomilá a príbeh lásky jej rodičov je na detektívku možno až príliš dojemný. Príbeh môže svojim základným motívom pripomínať detektívny seriál Cold Case, hoci Slečnu Marplovú považujem za lepšieho detektíva než je Lilly Rush. Je zaujímavé, že keď na konci zistíte meno vraha (ak ste ho už neuhádli skôr), uvedomíte si, aký vám bol po celý čas nepríjemný a to len dokazuje, ako hodnoverne bol stvárnený (jeho vzťah k istej veľmi blízkej osobe už je presvedčivý o niečo menej). ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Nad vchodom hotelu Savoy môžeme vidieť vlajky Kanady a Európskej únie. No tieto vlajky v dobe, v ktorej sa epizóda odohráva, ešte neexistovali. (Hodnotim)

Reklama

Reklama