Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Když už si na Kavkách naběhli s názvem Míň je víc, těžko se mohou divit, když v duchu této myšlenky musím soudit, že dnes v době, kdy už se podobné soutěžní pořady jen těžko vyhrabou ze smetiště televizních dějin, by divák nejspíš uvítal, kdyby podobné záležitosti jeho pozornosti raději unikly.. Nudná kopie stejně nudného britského originálu s pro většinu divácké cílovky nejspíš nedostatečně vysvětlenými pravidly a skvostně necharismatickým moderátorem "Kulivočkem" Jan(k)em Smetanou nejspíš prožije stejně jepičí život jako většina ostatních podobných projektů poslední dekády.. A když ne, sním svůj klobouk !! ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní televizní pořad, který sice na první pohled nevypadá zle, ale je téměř nemožné v něm vyhrát. Moc věrohodně to totiž nepůsobí. Otázky sice nejsou nejtěžší, ale kdyby si měli soutěžící vybrat kupříkladu z 5 možností, bylo by to lepší. Musím rovněž souhlasit s níže uvedenými (staršími) komentáři, že atraktivita nic moc, výhra malá a jak už jsem řekl, dost pochybuju o věrohodnosti. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem možná polovinu dílů, ale jako soutěžní oddychovka to nemělo chybu. U TV sis mohl zahádat se soutěžicími. Občas mohli udělat prostřihy jakým způsobem probíhali ankety, když se ptali 100 lidí z lidu. Evidentně se museli ptát daleko chytřejších lidí než u Nikdo není dokonalý, kde paní u zeleniny neví, zda jablko roste na stromě. Nejlepší část byla finálová otázka, někdy musel být člověk kapacitaaa. ()

kvaranek 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozny, jak by se mohlo zdát podle zdejšího hodnocení. Já sice nejsem takový znalec, jako ti, co sem pisou dlouhý komentáře úvah nad osvětlením, náladou režiséra a myslí si, že jsou zdrojem veskere filmove geniality..Já raději hodnotim podle toho, jestli se bavím nebo ne. Tyhle "odborne" kecy nechám na ostatní. Za me 3*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)
  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)
  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)

Reklama

Reklama