Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dua režisérů docela zklamání. Oproti traileru znatelně ubylo humoru a hraje se převážně na vážnou notu. Což není v tomhle konfliktu nic nového :-(. Takže sledujeme spíš deformaci osobnosti jedné nedoceněné reportérky, která se hrozně diví, že nikoho už Afgán nezajímá. Co vedlo k účasti Freemana a Robbie snad nevědí ani oni samy :-). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mám rád válečný filmy ať už je to z pohledu vojáků, obětí a nebo právě reportérů a na Whiskey Tango Foxtrot mě asi nejvíc fascinuje to, že i přes nulovou reklamu a celkově bez větších ambicí zařadit se v návštěvnosti kin někam výš je to perfektní film.Vtipnej scénář kterej i přes svojí vážnost nabídne spoustu odlehčených a vtipných situací které odehraje plejáda výborných herců. dynamická kamera a super střih.... Whiskey Tango Foxtrot překvapil a těch 112 minut uteklo jedna báseň.Je až zarážející, že takhle dobrý film zůstane bez většího povšimnutí,,,,bude to asi tím, že žádná postava na sobě nemá červenomodrou pláštěnku.85%. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdilo, že je někdy lepší nečíst anotace a komentáře předem, nic v podstatě nečekat. Film o válce, novinářích a jednom fotografovi, který vyznává lásku stylem "Chci se s tebou milovat při písních Sade... hraných na dudy..." a kde je použita jedna z nejromantičtějších skladeb všech dob v okamžiku, kdy by jinej režisér použil nějakej pořádnej rockovej nářez..., tak takovej film mě hodně baví. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si myslel, že když jsou na zde uveřejněném plakátu vyfocení tři lidé, tak se bude jednat o příběh tří postav. Jenže vlastně se jedná o one woman show. Tina Fey nesleze z plátna od začátku do konce. Není to špatně, jen divák musí prožívat všechno zrovna s touhle postavou a to včetně ranního vstávání po opici. Prostě novinářka v Afghánistánu. Co chceš od tohohle příběhu. Koho baví podobné novinářské šťourání v zemích třetího světa, ten si v tomhle svoje najde. Režisérská dvojice mě jen utvrdila v názoru, že jsou to dokonale průměrní řemeslníci. 55% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za výber skladieb a za pravdivý obraz novinárskej práce v dnešnej dobe v podobe holého zadku pritlačeného na skle počas bujarej ožran párty písalkov, ktorý akože nasadzujú svoje životy aby nám priniesli objektívne informácie. Nudný príbeh, v ktorom hlavná hrdinka zistí, že najlepšie roky už má za sebou a tak sa rozhodne písať o vojne, ktorá nikoho nezaujíma. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama