Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

V první části se mi zdálo, že film úplně neví, čím přesně má být. Cynická komedie? Válečné drama? Cynismus fungoval, ovšem vtipy ne vždy dopadly jak měly a nějakou velkou váhu nebo tíhu jsem z toho také moc necítil. V druhé polovině ovšem naštěstí do sebe všechno začalo zapadat. Kim si prošla určitým vývojem, který se promítl v potemnění a zvážnění tónu, a zpětně jsem pochopil i tu lehkovážnost první části, dává to smysl. Hlavní trojice postav Tina Fey, Martin Freeman a Margot Robbie výborná, jen snad Margot mohla být využita více a lépe. Billy Bob Thornton si trochu kradl scény pro sebe, byl skvělý. Plusem byla také kamera, některé záběry byly skutečně slast na pohled. 70%, příjemný film na znuděné odpoledne, nemám potřebu si ho hned tak pouštět znovu, ale neurazil. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ovlivněná jedním z příbuzenstva, který je nějaká šarže u vojska a právě v tuhle dobu tam byl. Říkal, že tam byl klídek a pohoda, nic se nedělo, což odpovídá i filmu, kde si holky málem vjely do vlasů, když se něco peckovního, co by stálo za to hodit do telky, či do novin, vynořilo. A já jsem tentokrát jsem nebyla kách nesympatickou hlavní herečkou, kterou jsem viděla poprvé, takže na mě nedejte. Jen mi to extra nesedlo, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Situacia v Afganistane je natolko nudna, ze nikoho nezaujima a ako reporterku tam vyslu sice uz staru ale neskusenu Tinu Fay. Vdaka nej zistime ako to tam chodi a ze je to fakt nuda aj pre divakov tohto filmu. Nevedel som, co od tohto filmu ocakavat a nakoniec som ani nic nedostal. Ako nejaka absurdna satira to prilis vtipne nie je a nejaku velku myslienku som v tom tiez nenasiel. A nadherna ale uplne zbytocna Margotka to tiez nezachrani. Dvojka Ficarra - Requa prvykrat neuspela. 4/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA KIM BAKEROVÁ S VLASTNÍ ŽIVOU REPORTÁŽÍ“...“ /// Vo americký kikině, která se stala válečnou reportérkou v Afghánský díře. Hozená do vody, ve který se utopili i zkušenější plavci (takže za pochodu), zjišťuje, že jinej kraj je jinej mrav a že tahle práce je spíš životním stylem, ale i drogou, která chce víc a víc… „What the fuck?“ rozhodně není vykecávací story, a kromě toho, že dá šanci porovnat svoji práci s touhle, baví příběhem i obsazením. 3½*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan“, kterou v roce 2011 napsala Kim Baker, neznám. 2.) Jsem kikina, a chcu se stát (konečně!) chlapem. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Americká reportérka v origináli určite nie je náhodou pomenovaná Whiskey Tango Foxtrot (všimnite si počiatočných písmen WTF). Americká reportérka bohužiaľ nie je zladená celá. Tém k potencionálnemu zamysleniu totiž nadhadzuje toľko, že by ich vymenovanie zabralo ešte dobré dva odseky. Netýkajú sa len Afganistanu a práva šaría a politiky a politických intríg a vojny (pozor! Americká reportérka NIE JE akčný film) a jej vplyvu, ale aj novinárčiny a s ňou súvisiace senzáciechtivostí a bezohľadností, ale dôjde aj na "viac-menej obvyklé problémy ženy stredného veku" (alebo ako to vôbec nazvať) a ďalšie veci. Proste keby sa z tohto uhla pohľadu šetrilo, mohlo byť toto dielo ucelenejšie a tým pádom ešte o niečo pôsobivejšie. Takto priemerná snímka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama