Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Naturalistická, drsná a špinavá dráma, situovaná do bezútešného prostredia na okraji spoločnosti, ktoré pohltí jedno bezbranné, v skreslenej realite detského domova vychované dievča. Veľký podiel na tom, že sa mi Pirko páčilo má aj predstaviteľka hlavnej postavy, pre mňa doteraz úplne neznáma, no možno práve o to zaujímavejšia Dominika Zeleníková. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Skvelá Dominika Morávková! Film je svojim spôsobom šokujúci, ale verím, že môže čerpať z reality. Veľká škoda toho plytkého happy end-u v závere.... bez nádeje! Aké ťažké je dostať sa z bahna a nezašpiniť sa! Je to zvláštne, ale spomenula som si na život politických väzňov. Aj tí zažili špinu a hanbu krutosti, no slobodu ducha si mnohí uchránili, pretože predtým dokázali čerpať.....Boli to osobnosti. Odkiaľ mala čerpať silu táto filmová Shakira?! Bez koreňov, bez rodiny, bez lásky....Čo dávame deťom v detských domovoch?! Veľmi veľa skvelých materiálnych vecí, ale často nulový morálny kompas, málo pochopenia a pre určité pohodlie vychovávateľov (česť výnimkám) len trápne a pomýlené televízne vzory a biedne názory na život....( Viem o čom hovorím :-) ) ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbrutálnějších filmů československé moderní doby, stejně jako například u filmů Bohdana Slámy i tady oceňuji především ten dokonalý city režisérského dua pečlivě vybrat řadu neherců a hnusných ex/interiérů tak, aby vše zapadalo a působilo přirozeně. Kdo ví, kolik takových holek kdy vylezlo a ještě vyleze z děcáku v domění, že jdou vstříc světlým zítřkům, ale realita je naprostým protipólem jejich růžových představ................moje hodnocení = 8 z 10. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice drsný exemplární případ tragického osudu naivního dítěte, které má být, dle zákona, již dospělé a samostatné. Velmi slušná režie, nicméně s neskutečně odfláknutým, až absurdním závěrem. Přitom prostředí, jak feťácké, tak odporný pasácký byt, ve kterém se krásný andílek mění v bezmocnou figurku, sloužící k ukojení potřeb úchylných jedinců, je povedeně autentické, stejně tak herectví. Opravdu škoda, že děj filmu nakonec vše nadprůměrné pohřbí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Poselství pochopeno, vybrala sem si špatný povolání“ – hirnlego, to jsi zabil :D Ale už vážně. Určitě silná surová látka…o tom žádná. Dominika Morávková-Zeleníková si to dává s přehledem….přiznám se, že jsem jí doposavad znal jenom jako tu atraktivní zpěvačku z S hudbou vesmírnou. Ale co dál? Přijde mi to jako, pojďme vsadit všechny žetony na téma a doufat, že to bude stačit. Scénář, režie, vedlejší postavy (některé působí až parodicky), práce s divákem…..aby se ze zajímavého námětu stal také zajímavý film, tak to chce trochu více péče. Takhle mi jako z toho jako vítěz vychází Dominičino poprsí a to asi nebyl záměr autorů. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)

Reklama

Reklama