Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocour Francis se s pánem právě přistěhoval do nového sousedství. Ani se nestačí pořádně rozkoukat, když se dozví o sérii brutálních kočkovražd, k nimž tu v poslední době dochází, a jejichž oběti povětšinou končí s rozsápaným krkem. Francis se pustí s pomocí starousedlíka Modrovouse do vyšetřování. Zjistí, že s vraždami je podle všeho spojen kult, k němuž náleží nebo o něm alespoň ví většina koček v okolí. Stejně tak s nimi pravděpodobně souvisí vědecký výzkum před lety prováděný doktorem Praetoriem, který při svých experimentech řadu místních koček umučil nebo zmrzačil. A obě horké stopy spojuje jméno, jež kdysi náleželo záhadnému kocouru - mučedníkovi: Claudandus. (MaedhRos)

(více)

Recenze (36)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Animák zcela nevhodný pro nejmenší! Je o kocourovi jménem Francis, který po přestěhování do nového sousedství narazí na podivné kočičí vraždy. Rozhodne se pátrat a zjistí, že se vše motá kolem chovu nadřazeného druhu Felidae. Vůbec jsem něco takového v animáku nečekal a navíc s notnou dávkou alegorie. Vedle poměrně drsných scén, kočičí sekty, sexuálního nádechu, fantasmagorických nočních můr, nabídne i solidní detektivní příběh. Knižní předloha by mohla být také neméně zajímavá a je škoda, že snímek Felidae u nás zná málo lidí. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ale jo, atmosféru to má docela dobrou, prostředí je také fajn a hlavní hrdina je vlastně taky vcelku sympaťák. Příběh je i díky těm vnitřním monologům hrdiny poměrně poutavý a vlastně mi k detektivní zápletce velmi dobře pasuje. Animace mi k tomu o čem to je poměrně dobře sedla a hudba se mi líbila. Také jsem byl spokojený s tím, že to bylo místy dost syrové a z některých pasáží mě i trošičku zamrazilo. Co se negativ týká tak hlavním zklamáním pro mě bylo, že jsem totožnost vraha tak nějak tušil prakticky od prvního okamžiku, kdy se s hlavním hrdinou setká a v momentně, kdy se objeví jisté video jsem měl prostě jistotu a tak mě finále příliš nepřekvapilo. Ale i tak to bylo zajímavé, napínavé a poměrně originální.7,5/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Felidae“ je snímek, který v první řadě ukazuje možnosti animace a toho, že animované filmy nejsou jenom pro děti. Pokud se na ně tak budeme dívat, je to škoda, protože animované filmy pro dospělé existují a jsou dobré. „Felidae“ je krásný příklad toho, že se animátoři nebáli trochu drsnějších scén, ale v první řadě pracovali s příběhem, který je dobrý, napínavý, místy děsivý a možná i překvapivý. Skvělá ukázka filmových schopností. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, ani kočičí svět není místem, kde by se žilo lehce... Kočky se rvou, až krev stříká, co dím, až střeva lítají, a divák si jistě brzy uvědomí, že sleduje bajku. Detektivní příběh nás zavede mezi kočky, kde je třeba vypátrat vraha...vraha bratrů. Je jím člověk nebo jiná kočka? Animace koček není perfektní jako u Disneye, ale možná to byl i tvůrčí záměr. Ovšem pozadí - interiéry i exteriéry - je důsledně propracované a navozuje patřičnou atmosféru - noc, bouře, chodby, půdy. Temný příběh má místy blízko k horroru. Mrazivé jsou snové scény - noční můry plné krve, mrtvol a bolesti - i laboratorní pokusy na kočkách. Hlavním hrdinou je švihácký kocour, který se snaží přijít všem záhadám na kloub. Celkový dojem mi kazil jen mizerný anglický dabing, takže příště se podívám na německý originál. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Dotáhnout pár detailů a bez váhání bych dal plný počet. Takhle se dá časem trochu odhadnout, kdo za všemi vraždami stojí a konec je takový podivně utnutý (btw nechápu - přežil Modrovous nebo ne?), ale jinak mě to naprosto nadchlo. Vlastně je to jen detektivka, akorát ze světa koček, jenže napínavá a mysteriózní už od první scény, se sympatickou hlavní postavou kocourem Francisem, s chytře napsaným scénářem a spoustou slibně rozehraných, dohraných i zdařile do celku propojených motivů, z čehož mě rozhodně nejvíc zaujala podivná sekta. Má to i slušnou animaci, silně připomínající tu od Disneyho (a v určitých detailech obzvlášť), ale "propůjčenou" příběhu pro dospělejší publikum. A němčina se do toho hodí dokonale, když je to celé vlastně o nacismu. Navíc když si do toho připočtu temnější ladění, nemalý počet drsnějších scén včetně brutálních nočních můr, které se funkčně střídají s odlehčenými a vtipnými a vůbec celé vedení děje, tak mi to opravdu hodně sedlo a to ještě víc, než jsem sám čekal. Jen důvod, proč část obětí zemřela těsně po sexu z toho krapet vyšumél, ale třeba mi jen něco uniklo. Tak jako tak jsem si to hodně užil, naprosto přesně se mi to trefilo do vkusu a možná ten plný počet časem dám, až si to nechám projít hlavou. Silné 4* ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama