Reklama

Reklama

Kdo jste, doktore Sorge?

  • Francie Qui êtes-vous, Mr Sorge ? (více)

Obsahy(1)

V průběhu třicátých let pracuje a působí Dr. Sorge (Thomas Holtzmann) jako dopisovatel německého deníku Frankfurter Zeitung ve vysokých kruzích německé diplomacie v Tokiu. Jako říšský občan oddaný nacismu se těšil velmi dobré pověsti. Nikdo netuší, že tento plavovlasý muž ostře řezaných rysů po otci Němec a matce Rus je sovětským elitním špiónem, který prošel nejlepším výcvikem výzvědné služby Rudé armády. Dr. Sorgemu se podaří vytvořit síť informátorů z japonské vysoké společnosti, kteří ho dostatečně zásobují citlivými informacemi z vojenského prostředí. Jeho nejbližším spolupracovníkem je obchodník Max Klausen (Mario Adorf), který funguje jako radista. V roce 1940 získal cennou informaci o napadení Sovětského svazu, kterou urychleně poslal do Moskvy, které Stalin nevěří. Mezitím se zamiluje do krásné japonské baronky Juki Sakurajové (herečka Keiko Kishi). Tajná služba japonské kontrašpionáže se stále………. (tahit)

(více)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

(Spoilery): Viděl jsem rusky dabovanou verzi z TV, ale asi nebyla ani moc cenzurovaná. Zejména proto, že tvrdí, že poprava Sorgeho byla fingovaná, ve skutečnosti že byl vyměněn a zameteny stopy, a že ta paní, se kterou filmaři před pár dny nyní v roce 1960 v Mnichově vedli rozhovor, byla záhadně "zemřeta" ruskou tajnou službou. Zpracování je mnohem poutavější než rozbředlé něco z roku 2003 (Spy Sorge). Je zde mírně zjednodušen děj a soustředěn až na pozdější kariéru v Japonsku, což je velmi k dobru věci. Lépe funguje zasazení do doby, Sorge je tu také předveden jako věrohodněji vykreslená osoba a tvrdší hráč (až na pár "filosofujících" míst). Tohle mírně mystifikující pojetí se mi dost líbilo. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Herec Thomas Holtzmann měl tuto roli Sorgeho šitou přímo na tělo, ale přeci jenom je tenhle film dost předvídatelný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja som videl na ruskych kanaloch ok.ru len rusku verziu - este aj dabing bol rusky. To mi nevadilo, len ze to daboval 1 clovek vsetky postavy, monotonne, bez intonacie, nudne .. .to mi pokazilo cely film. Doktor Richard Sorge je mi ale znamy, presiel specialnym vycvikom Cervenej Armady, Stalin ho poslal do Japonska. Odtial tajne posielal informacie do Moskvy. Yves Ciampi ako reziser mi toho vela nehovori, reziserskyje to cira rutina. A film je aj pekny dokaz toho, ze silna tema este neznamena automaticky aj kvalitny film . 55 % ()

Reklama

Reklama