Reklama

Reklama

A Film About Coffee

Obsahy(1)

Film o káve sa snaží vysvetliť, čo to znamená, keď sa o káve hovorí ako o "špecialite". Pozýva diváčky a divákov na cestu okolo sveta, od kávových fariem v Hondurase a Rwande až po kaviarne v Tokiu, Portlande, Seattli, San Franciscu a New Yorku. Pohľadom a skúsenosťami expertov a baristov sa môžeme pozrieť na celý proces výroby kávy. Film ukazuje tradičné ako aj nové postupy, ktoré nám pomôžu pripraviť tú najlepšiu šálku kávy. (Macio)

(více)

Recenze (6)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, co se každý ráno hrabe z postele hned rovnou k aeropressu (x), nemůžu hodnotit jinak. Byť působí částečně jako promo pro Stumptown Roasters, je to krásná hodinová pocta výběrový kávě od procesu sklizně, testů kvality a pražení, až po finální šálek v hipster baru v Portlandu. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Káva, není jen nápoj, je to rituál, životní styl a zhmotnění požitku života. Přesně v tomto duchu názorně tato dokument až poeticky vypráví o cestě kávových zrn z plantáží (zajímavé a poučné) až po výsledný lahodný nápoj v šálku. Zajímavé, kolika rukama během své cesty kávové zrno projde, ani si v naší konzumní společnosti neuvědomujeme, kolik za tím stojí dřiny. Krásně a s respektem natočené. Po závěrečných titulcích nešlo odolat neodběhnout k mým kávovým zrnům a udělat si zase život příjemnějším. ()

Lweon 

všechny recenze uživatele

Od filmu som cakal viac. NIečo blizsie o postupoch pri zbere , premyvani, suseni. Nieco o pravidlach a zasadach pripravy kavových nápojov . Film je skor prezentaciou konecneho predajcu , ktory poukazuje na svojho farmara a nabada za kavu platit viac. Velmi si vazim pracu, kazdeho clanku v tomto procese, kym sa kava dostane na moj stol, ale od filmu som sa bohuzial nedockal nicoho. ()

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju dokonalý dokument. Téma, které se denně dotýká nás všech, ale přesto o něm stále víme zoufale málo, podtrhnout skvělou hudbou a kamerou. ()

Macio 

všechny recenze uživatele

Perfektný dokument, nie len pre všetkých milovníkov kávy. Po zhliadnutí tohto dokumentu každý pochopí, koľko úsilia stojí za tým, kým sa káva dostane od pestovateľov z celého sveta až ku nám na stôl do našej šálky kávy. "Keď sa kávové zrno odtrhne k kávovníku, ta kvalita tam je a nikto ďalší v celom procese spracovania kávy nemôže zlepšiť kvalitu kávy. Všetci tej kvality len trochu odoberú a cieľ je minimalizovať tieto vplyvy a snažiť sa aby z pôvodnej dokonalosti kávového zrna zostalo čo najviac." ()

Reklama

Reklama