Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temné uličky Paříže ovládají zločinecké gangy a osmnáctý policejní okrsek patří mezi nejzapadlejší. Jeho detektivové jsou však podsvětí nejblíže. Frankovi se pod falešnou identitou podařilo dostat do blízkosti nebezpečného gangstera Clauda, který chystá velkou akci. Po krvavé loupeži diamantů zůstalo sedm mrtvých. Frankovi kolegové začnou případ vyšetřovat. Mezi podezřelé teď patří i on sám, a aby dokázal svou nevinu, musí s přítelkyní Ninou dopadnout skutečné pachatele a najít lup. Netuší však, že mezi policajty jsou i dva zrádci, kteří udělají cokoliv, aby diamanty získali první. Krvavý boj začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lepší býti v gypsu než v hledáčku Gibsu! První hodnotný Marchalův celovečerák naznačil, kam se budou jeho cesty dále ubírat. Téma policejní hniloby a propojení s podsvětím, dirty spirit, uvěřitelné dialogy pronášené uvěřitelnými postavami. Obdivuji, jak autor umí vybrat herce a dát jim tu správnou roli (viz. například vamp Parillaud). K těm tvůrčím specifikům nutno přiřadit i hry s linearitou vyprávění, i když tady někdy působily trošku těžkopádně.. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Stylové žánrové cvičeníčko, které O. Marchal naplno rozvinul až o 2 (resp. 6 let později): http://www.csfd.cz/film/189556-valka-policajtu/ a zejména potom v hutném http://www.csfd.cz/film/228849-mr-73/ . Ten chlapík rozhodně ví o čem točit a především, jak toho následně úspěšně dosáhnout! Herci slušně a ANO, Anne Parillaud je sakra kost a toto je role šitá přesně JI na míru (byť Nikita přichází pouze jednou za život), ale při vší úctě k dotyčným hercům, kam se hrabou na Daniela Auteuila resp. O. Bonamy. Stejné je to i v případě kamery a režie. Jak jsem již na samém začátku zmiňoval, zde se dotyčný teprve rozehříval a rozvičoval. (Možná) by se dalo i uvažovat o 4*, to by člověk před touto prvotinou O. Marchala nesměl shlédnout jeho následující počiny a HLAVNĚ, samotný ZÁVĚR by musel nutně býti ve stylu MR73.....pán je totiž fajnšmekr. 73% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Francouzské kriminálky 90. let, až na čestné výjimky (některé díly Moulina), nestály za mnoho. Až v novém tisíciletí přišel bývalý polda Olivier Marchal a vrátil tomuto žánru chladnokrevnost, realismus, špínu, osudovost a emoce. Ačkoli se téměř celý film (vyjma flashbacků) odehrává na policejní stanici, má stále co nabídnout, předvším díky své syrovosti, výborným dialogům a hereckým výkonům. Richard Anconina tu podává možná svůj životní výkon a Anne Parillaud je rovněž výborná (sluší ji to tady možná i víc než v Nikitě). Z ostatních připomenu pragmatického Françoise Levantala či smyslnou Alexandru Vandernoot. Skvělá krimi jako za starých časů, bůh ví proč má zde tak nízké hodnocení. 85%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Necítím se dobře ve světě, kde kriminalista a pachatel nejenže vizuálně vypadají naprosto zaměnitelně, ale také se tak chovají. Jenže v takovém světě žiji a tak se musím dívat na snímky, ve kterých falešný gangster, a ještě falešnější děvka, hledají černé ovce v řadách ochránců zákona. Ono mne to tedy celkem bavilo, oboustranné popichování při policejních výsleších bylo vynikající, ale ten závěr mi příliš připomínal realitu na to, abych to dokázal řádně ocenit. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Napínavá gangsterka s mými oblíbenci Richardem Anconinou a „Brutální Nikitou“ . Jejich spojení :-) tady vytváří zajímavě temnou dvojici fízla a "děvky"... Chytlavý příběh s nejednoznačnými charaktery všech zůčastněných policajtů, se zajímavou, ale ne vykonstruovanou zápletkou. Film působící zcela reálně – jo, takhle nějak by to na francouzské fízlárně mohlo chodit. Drsný film, syrový jak nepropečený krvavý biftek... Rozhodně doporučuju ! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama