Reklama

Reklama

John Crenshaw (Paul Logan) sprevádza svoju priateľku a partiu jej študentiek a študentov na víkendovú expedíciu do prírody hlboko do lesa. Čo malo byť príjemným vzdelávacím a zábavným výletom s cieľom nafotiť nádherné zábery, sa zvrhne na desivý boj o život. Skupinu totiž napadne horda zdeformovaných, zmutovaných bytostí s neukojiteľnou túžbou po krvi. Situácia sa vyvíja v ich neprospech a jediný, kto ich môže dostať z lesa nažive, je sám Crenshaw. (Incantator)

(více)

Recenze (49)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hlavní hvězda Paul Logan, který napsal k tomuto filmu i scénář, se viditelně inspiroval nejen Rambem, ale i filmy jako Pach krve či Hory mají oči. Což sebou samozřejmě přineslo nejen kupu klišé, ale i úsměvných akčních scén a nepříliš povedených digitálních efektů (hlavně co se ohnivých výbuchů týče). Na druhou stranu jsme tu doslova zásobeni hromadou gore a brutality. No, i když o té brutalitě by se dalo dost polemizovat. Několik oku lahodících scén se tu však skutečně objeví. Horší už to bylo se samotným hereckým obsazením. Logan jasně dominuje nad ostatními, přesto však nepodal žádný úchvatný výkon. To samé se dá říci i o druhé známé tváři (Costas Mandylor), kterou si všichni jistě dáte do spojitosti s několika díly série SAW. Zbytek tu však byl jen doslova do počtu, pár pěkných ženských pro okrasu a Bill Moseley se tu objeví jen na několik bídných minut. Největší problém však vidím hlavně v tom, že se tu prostě nepodařilo navodit potřebnou atmosféru, která by nás pořádně vtáhla do děje. Vše bylo spíše jen o počtu mrtvol, tupých postavách, kterým snad ani nikdo fandit nemůže a pak hlavnímu hrdinovi, který vlastně vyvraždil jednu celou vesnici a jen tak trošku se u toho zapotil. Za asi nejsilnější moment považuji scénu z „mučírny“ a zároveň i spižírny, kde se porcovali oběti. Mučení namistrovaného spratka se mi líbilo – toho jsem ze všech nesnášel nejvíc. The Horde není vyloženě špatný film, ale znám lepší béčkové buranské kousky. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blbý to bylo až běda, ale občas tu bylo i něco jako solidní gore a hlavně se tu člověk zasměje. O to se stará zejména neuvěřitelně nehrající Paul Logan, v jehož případě jsem prskal smíchy pokaždý, když se dostal do záběru. A v tom byl skoro furt. Vidět to v 80. či na začátku 90.let, tak bych u toho nejspíš uslintával, ale dneska je maximum 30%. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hory mají oči meets Rambo. Zábavnej béčkovej horor, kterej se může pochlubit slušnou závěrečnou akcí a dobrým béčkovým obsazením. Ukázkově slizkej je hlavně Vernon Wells, jako jeden z kanibalů. Možná z toho šlo vytěžit o něco víc, ale gore to má chvílema solidní a i masky jsou správně hnusný. Jinak by to chtělo trochu pokrátit začátek a přidat delší závěrečnou akci. I když je fér říct, že i tak je finální řežba něco kolem půl hodiny. Pobavilo i cameo od Dona Dragona Wilsona. Celkově oceňuju, že se někdo pokusil natočit něco ve stylu 80. let a nespáchal další found footage krávovinu s roztřesenou kamerou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak neskutečně blbej až je dobrej. Pořád jsem se u toho tlemil, hlavně když u systematického vyvražďování dementů hrál epickej rockovej soundtrack. Jinak to byla celkem oddechovka, spíš akční než horor. Kanibalistické gore scény by potřebovaly doladit, stejně tak efekty celkově, ale suma sumárum je to žánrovej nadprůměr. Nečekal jsem, že se budu tak bavit. Hlavní postava správně badass sympoš. 4* ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Od začátku začnete tušit, co je zde asi ten horor - ano, je jím partička amerických studentů v hlavní roli. Tak odpornou skvadru jsem už ve filmu dlouho neviděl. Tito se vydávají na víkend k jezeru, kde už na ně čekají nadržení vidláci. Prý zmutovaní. Chrabrý vedoucí nasadí krk na záchranu těch studentů. A tady je právě ten problém. Od začátku ve vás bublá chuť ty nezletilý zmrdy zabít, jednoho po druhém uškrtit, prostě je vyzmizíkovat z toho filmu a teď najednou koukáte, jak se je ještě někdo snaží zachránit? No to teda ne. Takový film ne! Nedoporučuju. Snad jen do první půlky, kdy se můžete zasmát tomu, jak je to debilně natočené a plné "luxusních" hereckých výkonů a "chytrých" dialogů. jedna hvězda právě za to kouzlo nechtěného. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama