Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Johnnie To určitě ví co dělá, ale mám podezření, že poněkud zabředl do formalismu. Krásné záběry, vizuální nápady, jak jsme zvyklí, skvělé obsazení, Johny Hallyday není ve filmu na škodu, jak jsem se původně obával. Jenže něco tu postrádám, prostě prokreslenost charakterů šla do kopru, nějak mi chybělo větší napětí, dramatičnost. Závěrečné dvě přestřelky jsou parádní, ale ani kvůli nim nemohu přehlédnout jistou obsahovou vyprázdněnost, která nastupuje od filmu Sparrow, prostě předchozí dílka, mě dokázaly daleko více chytit za srdce. Ať už Mad Detective, Fulltime Killer, ROOT, Iron Triangle, Breaking News. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nebudem znova opakovat, ze Johnny To nie je dobry reziser. Asi jeho styl nesedi iba mne. Celych 45 minut som bol uchvateny a myslel som si, ze sa bude jednat o dalsiu vynimku v jeho filmografii, ktora mi dokonale sadla (dalsie filmy su Mad Detective, PTU, Running Out of Time). Jednoduchy, priamociary, drsny film o pomste. Proste vau. Bohuzial potom To rozohral ten jeho pre mna nepochopitelny humor a divnu stylizaciu akcnych scen, ktora ma vobec nebavi. Film potom uz nezachrania ani skveli herci, ktori nemaju co hrat. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Costello je borec. Vydává se pomstít svou dceru, ale má to jeden háček. Costello totiž zapomíná. Jeho paměť už není to co dříve. Dostává se tak do zajímavých situací a tvůrci snímku mají spoustu možností, jak mu cestu za pomstou pořádně zkomplikovat. Nádherná je scéna okolo 25 minuty, kdy se prolíná děj událostí z minulosti a následně ze současnosti. CITÁT - Kde to jsme ?......... Ve filmu je celá řada zajímavých záběrů. Jako příklad určitě poslouží šlapací kolo ze kterého si udělají terč nebo duhový létací talíř. Úchvatná je přestřelka při svitu měsíce a spolu z nádherným hudebním doprovodem je nezapomenutelná, zvláště věta řečená na jejím konci - ta dokáže pořádně zamrazit v těle. Po této scéně se situace komplikuje a jméno muže, který má prsty v událostech kolem Costellovi dcery je vepsáno černou fixou na zbraň jenž nese název Double Eagle...ta paměť. Film je krutý, plný zabíjení, ale jsou v něm momenty, kdy cítíte lítost a smutek. Úplně nádherně to vystihuje scéna, kdy Costello zůstane stát sám v dešti a podle fotografií které u sebe má se snaží najít své "přátele", z jeho pamětí je to totiž stále horší a horší. CITÁT - Jakou pomstu ?.......... Zásadní otázka zazní docela pozdě : Jaký má smysl pomsta, pro někoho, kdo si nepamatuje, proč se mstí......... CITÁT - Bože můj, zachraň mě !!!!....... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dějové přechody od poloviny filmu neustále opakovaných situací (stříleček), pod nánosem akčnosti se mění v nudu. Jedno je však mimo veškerou pochybnost, že někdejší velká rocková hvězda šedesátých a sedmdesátých let Francie Johnny Hallyday a občasný herec v roli hlavního hrdiny byl nesporným zpříjemněním jinak zcela průměrného filmu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako thriller to neobstojí ale jako parodie to obstojí v pohodě. Představte si že natáčíte thriller a nepoužíváte u toho mozek takže logika odchází hned ze začátku a celý film působí jako mix mezi Matrixem (scény typu jeden herec jde za ním létají kulky samozřejmě že se nestrefí ani z odstřelovačky :-) a typickém thrillerem. Bohužel i takový Steven Seagal má ty filmy daleko lepší než tohle. Celkově typický průměrný thriller který můžete vidět kdykoli v televizi nic překvapivého v něm neuvidíte navíc mě tam srala ta čínština nebo co to byl za jazyk nemluvě o tom že český název Nemilosrdný je úplně out od takovho názvu čekám někoho kdo postřílí x lidí bez mrknutí oka a ne nějakého týpka co neví ani co sám dělá. P.s. perlička na závěr když už zabili ty co mu zabily rodinu a získali tím tu restauraci proč šli po jejím šéfovi když už byli za vodou :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2009 byl snímek nominovám na Zlatou palmu "za nejlepší film" na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)
  • Převážně se natáčelo v Hong Kongu a Macau. Od listopadu 2008 do ledna 2009. (Terva)

Reklama

Reklama