Reklama

Reklama

Známá pařížská advokátka zachraňuje muže odsouzeného k trestu smrti.
Podařilo se mu uprchnout přímo z elektrického křesla. Jediný člověk, kterému může věřit, je jeho obhájkyně Annie Girardotová, avšak ani ta ho nemůže chránit věčně. Claude Brasseur proto bere spravedlnost do vlastních rukou, aby očistil své jméno... (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Má-li spravedlnost zavázané oči, pak není divu, že talár spravedlivých oblékají vrazi, nevinným je odměnou rendez-vous s katem a systém se z úctyhodného ochránce mění v prodejnou ženštinu, jež chrání toho, kdo dá nejvíc. Giovannimu stály u kolébky sudičky jménem Beznaděj, Bezvýchodnost a Bezmoc a on do nás jejich odkaz pere bez lítosti a milosrdenství. A svůj díl děsu a rozčarování obdrží každý, kdo zjistí, že systém je snadno podplatitelná hydra, jejíchž tisíc hlav vás bez váhání připraví o tu vaši, jakmile o tom jedovatém plazovi nejste ochotní tvrdit, že je to vznešený a ušlechtilý lev. Konečně kdo by to měl zprostředkovat přesvědčivěji než Giovanni, kterému svého času dýchala gilotina na krk osobně. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Krimoska s nekolika neuveritelne napsanymi dialogy, ktere zpusobi, ze se budete svijet v kreci smichu. Ovsem po vetsinu casu bude usmev tuhnout na tvari nad praktikami francouzskeho {poli}-tiku, -cie,... Velmi hutne, velmi smutne - ostatne ze zivota - tak, jak to byva doopravdy. Zkratka nic pro americany ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Giovanniho věčné téma se tentokráte dostalo do rukou trojici, která se v tomto filmu setkala poprvé a naposledy. A Giovanni si možná už tehdy vybral Cremera do hlavní role svého životopisu, který natočil o 20 let později jako svůj poslední film. Perrin zde podal svůj životní výkon, stačí sledovat oči jeho policisty, kterým by ke konci filmu mohl chlad závidět i kdekterý led. Zmiňovat výkon ústředního tria snad ani není nutné, ani jednoho jsem nikdy neviděla zahrát špatně, byť pro Aničku Girardot to byla, nepočítám-li kvalitní spolupráci s Lelouchem, jedna z posledních příležitostí zahrát si ve skvělém filmu. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka ze staré francouzské školy, Francouzi tenhle žánr prostě umí a Annie Girardotová měla velice sympatickou roli, které jste prostě museli fandit, i kdybyste nechtěli. A i přesto že se v tomto filmu neobjevila ani jedna z osvědčených francouzských hvězd jako Jean Gabin, Belmondo nebo Lino Ventura, tak jsem se super pobavil. 75% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská kriminálka, která v sobě zahrnuje dvě linie. Jednu příběhovou, advokátku, která jde za svými případy se vší rozhodností a nebojí se jít proti různým zaběhnutým postupům. Po neúspěšné obhajobě je C. Brasseur odsouzen k trestu smrti, avšak podaří se mu uniknout a začne shánět důkazy o své nevině, a to i ve spolupráci s jeho advokátkou A. Girardotovou. V závěru dochází k obratu, ukáže se, že mnoho policistů a vysokých úředníků je do případu zapleteno a ze C. Brasseur pro ně páchal nejrůznější trestné činy. Začíná hra o čas, kdo z nich najde dřív usvědčující dokumenty. Jeden z policistů už chce začít mluvit... Druhou linií je demonstrace prorůstání zločinu do policie a justice, kdy pak tito lidé nehájí zájmy státu nebo spravedlnosti, ale výhradně své vlastní. Velmi aktuální téma. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama