Reklama

Reklama

Dobytí Tygří hory

  • Čína Zhì qu weihu shan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pravicový Kuomintang bol súčasťou viacerých súbojov proti komunistom o vládu na Čínou. Medzi rokmi 1936-1945 títo nepriatelia dočasne uzavreli spojenectvo proti nebezpečnejším súperom, neskôr porazeným v 2. svetovej vojne, ale boje krátko potom vypukli opäť. Dej rozpráva o vojne medzi Čankajškom a Mao Ce-tungom, na konci ktorej komunisti zvíťazili a generál Čankajšek bol nútený utiecť na Taiwan, kde aj s pomocou Spojených štátov založil štát Taiwan.
V období občianskych vojen sa vynorili aj hordy banditov, ktoré ohrozovali miestne obyvateľstvo. Legendárny bojovník, ktorý sa proti nim postavil a podieľal sa aj na zničení nebezpečnej Tigrej bandy, bol Jang Čungkuj. Aj jeho osudy sú súčasťou tohto historicko-dobrodružného filmu. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velice překvapen a spokojen užasny film, rozhodně děti do války nepatři pak sou jen komplikace, hrozně sem spokojen s kamerou která zabírala dokonale záběry výbuchu různých efektu zpomalení času, parádní, výborná bitva tygra s vojákem, ta byla až fascinující , jediné co mi asi nesedělo bylo lítaní na lyžích s hory na horu, samotni jezdci v akci dobří ale ten letec ne, škoda že tak jednoduše přešli k hoře mohlo to být i složitější ale konečná destrukce hory a vojska výborná na pár maličkosti paráda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Režisér Tsui Hark, coby ikona hongkongského akčního filmu, má na svědomí tento snímek, který by vlivem jeho jména mohl stát za to. No, zůstalo to na půl cesty. Válečný příběh z období čínské revoluce, která by tak měla být na základě skutečných událostí, byla zfilmována dle knihy 'Boobs in Snowy Forest' od Bo Qu. Šablona děje je jasná. Ti zlí jsou bandité a státní moc je ta dobrá. Snímek je plný patosu, ve kterém evropský divák asi těžko od sebe rozezná jednotlivé postavy. Je jich tu moc a je z toho s prominutím setsakramentský guláš. Akční scény stojí za to, ale bohužel místy je viditelné použití CGI efektů. Např. CGI výbuch, CGI odlétnutí nějakého vozidla, CGI dopad vozidla na určené místo. Bystré oko to místy skutečně na nereálné animaci v pohybu pozná. Snímek postrádá i nějaké to logické válečné hrdinství. Všude sníh a mráz, mihotající se spousta postav, sem tam nějaká ta akční scéna, avšak nudnost každou další minutou tradičně dlouhé stopáže bohužel nabírá na intenzitě. Tsui Hark sice opět potvrzuje svoji genialitu, ale celkově snímek ve své popcornové náladě přeci jen vyznívá poněkud mdle. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako pocta čínskému národnímu hrdinovi docela dobré. Yang Zirong byl voják bojující proti banditům a jeho činy byly zvěčněny v revolucionářské opeře. Záznam této opery dorazil v rámci Kulturní Revoluce snad do každé vesničky v Číně a stal se superhitem (za čtyři roky promítání ho vidělo ho 7.3 bilionů lidí) .Proto je tu pro Evropana podivné rámování současností, kdy vidíme na obrazovkách záznam opery (nehledě na to, že Hark Tsui ho elegantně využije k alternativnímu závěru - Avengeři s maličkými podtitulkovými scénami se mohou jen stydět, tady se hraje ve velkém). Evropský divák si musí sice zvyknout, že ta temná historie je neskutečně béčkově přepálená, ale jde o komunistickou legendu, tak proč to brát super vážně. Závěrečná třetina šlape v akci neskutečně na plyn a o to tu jde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Historicko- Válečný blockbuster z Číny. Vizuálně je film velmi podmanivý a nevídaný, některé scény jsou velmi skvěle zvládnuty ( Scéna s tygříkem, over the top finální scéna s Letadlem či přestřelky na lyžích) Občas stříká i digitální krev a místy také mihne nějaký slow motion či 3D efekt, takže je rozhodně na co koukat. Postavy jsou velmi zvláštní, každá jedna postava zde má charisma a je lehko zapamatovatelná, obzvlášť záporák mne velmi bavil, ale 140 minut bylo na mne bohužel moc, nuda se sice nedostavila, ale nebyl jsem po celou stopáž napjatý jako struna, což rád nemám. Příběhově film zaujme spíše znalce historie. Na vyšší hodnocení mi přece jenom něco málo chybělo, špatný to však není. 65% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten film, čo natočia Rusáci za víkend. Hrdinská armáda, nepriatel ukrytý v horách, ochrana dediny, infiltrácia a gerojský záverečný súboj. A šikmáči si požičali túto šablónku a natočili toto. Len tú dedinu nevymenili, ešte aj tie drevenici sú také jak na ruských stepiach. Vizuálne podmanivé, minutážovo extrémne dlhé, charakterovo rozvinuté. Zakomponovali tam aj niečo zo svojho a síce prerasteného tigra, jedna kulka jeden mrtvý a hned na začiatku veľa postáv ktoré nejak chcú zasahovať do deja bez bližšieho vysvetlenia. Našťastie Veľký klacek potom nejak vycúval, tak sa to opäť spriehľadnilo. Veľmi fajn, miestami úsmevné, ale remeselne zvládnuté. Škoda len tej snovej scény úplne v závere, to trochu ničí ten feeling z filmu. 4 z 5 ()

Galerie (88)

Reklama

Reklama