Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank (Eric Bana) a Finch (Ricky Gervais) pracují v rádiu jako redaktor a technik. Jejich šéf jim zadá úkol, aby odcestovali do jedné země Jižní Ameriky, kde právě probíhá puč, a posluchačům zprostředkovali autentické zpravodajství. Shodou okolností však přijdou o letenky a musejí vymyslet záložní plán. Tím se stává nápad s ukrytím v New Yorku, přímo naproti budově rádia, a nafingováním vlastního únosu. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi to bude skôr zásluha pôvodného francúzskeho filmu, ale ten nápad (sám osebe veľmi vtipný) je tu vyťažený až na kosť, so všetkými možnými súvislosťami. Banán si to celkom užil, takisto Vera a Žervé je klasický frustrovaný Žervé. K tomu pekných pár skvele napísaných dialógov, na ktorých už je výrazne badať originálny Rickyho rukopis. Bavil som sa. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ricky to nedal. Hlavním problém je samotný námět, který je sice slušně crazy, jako takový ale není vsazen do správného komediálního rámce. Film má až příliš vážných momentů a Ricky, místo aby se patřičně vyřádil, tváří se víc nešťastně a zhrzeně, čímž ještě zdůrazňuje nesmyslné chování své (potažmo Banovy) postavy. Výsledný mix nefunguje, a to dokonce ani pro Rickyho skalní fanoušky (soudím dle sebe). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herci výborný. Príbeh skvelý v prvej polovici. Finále je značne odlfáknuté a naplno sa tu prejavujú známky nizkorozpočtového filmu. Dovtedy do bola celkom príjemná jazda. Nie je to žiadna šialená komédia, ale je to veľmi príjemné. A tým myslím vo všeobecnosti. Má to takú old schoolovú buddy atmosféru. Najväčší problém je len akási chladnosť medzi ústredným duom. Každí z nich je vlastnou individualitou a tak aj funguje. Je nositeľom určitých hodnotových emócií a tiež charakteristických čŕt, ale nebudete sa o postavy báť ani im držať palce. V zásade sa to začne od polovice rozpadať čo je veľká škoda, lebo sa na to naozaj dobre pozerá hoci sa tam zdanlivo nič nedeje. Film do pohody aj nepohody. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ricky síce vytvoril skvelý scenár a taktiež celú schému dejového rámca, len v tom akosi chýbalo to čaro komédie, ktoré sa prejavilo až nečakane veľmi zriedka. Pritom na tomto celom sa dala vystavať taká vynikajúca komédia, lenže mnohé dialógy išli do stratena a potenciál zostal nenaplnený. Občas síce niektoré scénky a hlášky dokázali vyvolať záblesk pobavenia, ale človek by od takého komika akým je Ricky Gervais čakal isto viac sarkastického humoru. Ten záver bol veľmi veľmi nevydarený, akoby už to chceli čím skôr narýchlo ukončiť, aby tam konečne mohli hodiť titulky. Škoda... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě překvapilo, nakolik se Ricky Gervais dokáže umírnit, místy hrát až charakterně a působit i sympaticky. Moje druhá zkušenost s touto britskou legendou dopadla určitě výrazně lépe, než nedávno viděný David Brent na turné a jako herec mě zde Gervais docela bavil, bohužel pro mě zůstal asi jediným skutečně výrazným. A jako režisér mi nepředložil víc, než jen velmi mírně nadprůměrnou komedii, která si místy v mých očích žádala svižnější spád nebo více nápadů, a která ve mě během vztahových linií vyvolávala až tuctový dojem. K hodně zdařilým a vtipným bych určitě řadil scény nápaditého řešení mystifikace přes telefon ze zvukařské půdy a osobně mě nejvíc potěšilo vyústění, když jsme se nakonec s hlavní dvojicí přeci dočkali dobrodružné návštěvy exotické země. Pár vtipných hlášek, včetně zlatého filmového hřebu na závěr, určitě pobavilo, oceňuji absenci vyloženě trapného humoru a na příjemný dojem ze sledování oddechové komedie, ve dvojici s kamarádem pozdě večer, zmíněné klady určitě postačily. Na 4. hvězdičku z mé strany úplně ne, ale v rámci očekávání jsem byl spokojen. Tak snad tohle nebyl i přímo vrchol Gervaisových tvůrčích sil... [70%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Keď je Frank (Eric Bana) v Ianovom (Ricky Gervais) byte, pozerá sa na vitrínu plnú zberateľských postavičiek z komiksov od Marvelu. Je medzi nimi i figúrka Hulka, ktorého si Bana zahral vo filme Hulk (2003). (tomashrabek)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Ontário a v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama