Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem necekala, krom toho, ze Dav Patel nam dle traileru dospel do peknyho chlapa, ale musim rict, ze asi jsem nejaká rozněžnělá, ale mě se líbil ten začátek filmu, který byl strašně zdlouhavý a moc se tam toho nenamluvilo... Navíc já mám vždy při cestování po Asii vnitřní problém s tím, když tam vidím ty děti, žebrající, spící na zemi apod. Svírá se mi z toho srdce a to jsem měla i při filmu. Taky mám kamarádku, která vždy říkala, že pokud by chtěla mít děti, tak adoptuje, protože na světě je tolik opuštěných dětí, tak na co přivádět vlastní, takže vim, že lidi jako Saroovi adoptivní rodiče opravdu existují. Nicole Kidman mi strašně leze na nervy a nemám ji ráda, ale tady byla překvapivě příjemná. Jen mě štvou ty hollywoodský krásný tvářičky, Dav Patel je přílišný hezounek a skutečný Saroo nebyl ani z poloviny takový krasavec, prostě typický Ind. Pro mě rozhodně lepší než Místo u moře, co tu nominaci na Oskara taky má. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Za mě asi největší překvapení letošních Oscarů, vůbec nic jsem od tohohle filmu nečekala, vlastně jsem spíš předpokládala, že ho ani nedokoukám a ono mě to chytlo hned od začátku (teda ne úplně od první minuty, ale někde během čtvrt hodiny mě to mělo). Nedojalo mě to, ale taky mě to nenudilo ani chvilku a uteklo mi to překvapivě rychle. Herecké obsazení bylo (víceméně) příjemné, i když mě nikdo nijak neoslnil. 4* ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dev Patel ani jinak neumí, než se neustále někde ztrácet a pak pátrat ve vzpomínkách a na nich stavět děj. Bohužel tady staví kýčovitě, rozvlekle a především nudně. Průměr zachraňuje první část se ztraceným Sarooem, který je sympaticky bezprostřední a přirozený, tohle přesně po konci této části mizí - Dev Patel se vynoří a jde to do kopru. Nemůžu ale říci škoda, protože tohle evidentně dojit slzy a festivalové ceny chtělo za každou cenu a takové filmy nemám rád. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Není absolutní pochyb o tom, že Lion byl natočen na základě úžasného životního příběhu, avšak dovolím si tvrdit, že ani sám život by nenapsal něco tak neuvěřitelně přeslazeného a místy i nesympatického. Možná to byl režisérův záměr, kdo ví, nicméně na mě osobně tyto části působily jako velmi rušivý element v jinak dobře namíchaném filmovém koktejlu. Až tento velmi podstatný detail nemám k filmu Lion žádné výtky. Všechno ostatní, začínaje poutavým úvodem a konče hereckými výkony, funguje tak jak se v rámci filmu očekává. „I'm not from Calcutta... I'm lost.“ ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Prvá filmová rola pre Nicole Kidman, v ktorej hrá matku adoptívnemu dieťaťu. V skutočnosti je matkou dvoch adoptovaných detí. (Da_reba)
  • Osmiletý Sunny Pawar (malý Saroo) se nemohl zúčastnit americké premiéry, protože mu bylo odepřeno vízum. (MessiM)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama