Reklama

Reklama

Žraločí jezero

  • Česko Shark Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dolphu Lundgrenovi utekl žralok a dostal se až do jezera u městečka Lake Tahoe. Místní šerifka udělá vše pro to, aby byl tento lovec a sběratel potrestán a nesl odpovědnost za oběti!  Thriller se odehrává v klidném městě Lake Thaoe. Klid města je narušen, když se místnímu ilegálnímu lovci a "sběrateli" exotických zvířat ztratí jeden z jeho žraloků a dostane se až do této oblasti. Místní šerifka Meredith Hendricks dělá vše proto, aby zvíře odchytila a ten, komu žralok utekl byl potrestán a nesl zodpovědnost za mrtvé. (Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si otevřel víno, colu postavil před sebe misku voňavých a křupavých krekrů s příchutí uzené šunky a pustil se do tohoto veledíla. Tak co to tu máme? Máme tu drsňáka Dolpha snažícího se dojímavě získat zpět svou dceru a aby to nebyla úplná nuda, tak na místním jezeře se jenom tak mimochodem vyskytuje žralok jakýho svět neviděl a to doslova. Občas se zjeví a někomu ukousne hnátu, nebo ho rovnou vykydlí hotovson Ferguson, ale je dokonale neviditelnej (asi už holt na něj nebyli prachy) když se samotný digitální monstrum zjeví na scéně tak je to průser epických rozměrů, ale aspoň mu dá Dolph co proto. Takže bych lhal kdybych napsal, že jsem se místy i nepobavil. Po pravdě po tom extrémně odstrašujícím traileru jsem to čekal o dost horší.40% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren je frajer... Poté, co si odseděl 5 let za nelegální prodej exotických zvířat se vrací do rodného městečka, aby se pokusil obnovit pouto se svou malou dcerou, kterou během jeho nucené dovolené adoptovala místní hysterická a nesmírně uřvaná policistka... A co čert nechtěl, zrovna v tu dobu začnou na v místním jezeře řádit nejdříve neviditelní a poté brutálně digitální žraloci, kteří Dolphovi před pěti lety unikli... Jo, není to zrovna jednoduchý návrat, ale to by nebyl Dolph, kdyby se nezvládl sblížit se svou dcerou, přesvědčit hysterickou policistku o svých nejčistších úmyslech, nechat zatknout překupníka se zvířaty a na férovku si to ve vodě rozdat se žralokem... Ano, Dolph je frajer, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou lze o této nudné blbosti říct... ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Chlápek jménem Clint (Lundgren) jde za pašování zvířat do lochu a jeho cca tříletou dceru zatím vychovává místní mladá policistka. Clint po pěti letech vyleze na podmínku a rád by dceru zpátky. Jo a taky tu řádí žralok... Shark Lake je bohužel zklamáním a to především díky tónu, který tvůrci zvolili. Pokud někdo čekal, že tu bude nasranej Lundgren likvidovat nasranýho žraloka, měl by si vzít prášek na uklidnění, protože se toho nedočká. Shark Lake je svým tónem i tématy, na které se zaměřuje, naprosto běžný TV film natočený pro Lifetime. Jde v podstatě o rodinné drama pro ženské, do kterého se občas přimotal žralok, aby byly hospodyňky jakože napnuté. Ale zase ho tam není moc, aby to neodvádělo pozornost od toho prima rodinnýho dramatu. Troufám si tvrdit, že podobný pohled mohl fungovat, kdyby tvůrci našli tu správnou rovnováhu mezi dramatem a akcí. A to se alespoň pro mě nestalo. Žraločí útoky jsou trikově dost rozdíleně zpracované, mdlé a chybí jim drajv a napětí. Útok žraloka na starou babku je pak vrcholem nechtěné komiky. Podobně mě rozesmála snad už jen tlustá černoška na padáku v Air Force One. Lundgren se ve filmu vyskytuje dohromady tak půl hodiny. Tvůrci opět vytáhli z klobouku starý trik, kdy se s nejdražším hercem natočí všechny scény na jeden zátah a pak se rozmístí do filmu tak, aby to vypadalo, že se hlavní hvězda pořád motá někde kolem. Díky tomu se Lundgren příliš nedostane do interakce s jinými herci. Akce tu moc není a film má navíc i problémy s tempem. Při čistém čase 85 minut bez závěrečných titulků by člověk čekal, že to bude mít větší tah na bránu. Ale to by hospodyňky zřejmě nestíhaly žehlit. Po řemeslné stránce se na to koukat v pohodě dá. Je to natočené jako takový trochu lepší digitální TV film pro kabelovku, které dává v neděli večer TV Barrandov. Celkově není Shark Lake žádný zázrak a v podstatě to není ani film Dolpha Lundgrena. Je to rodinný film pro ženské. Každopádně jsem radši, když se tvůrci snaží o něco vážnějšího, jako je tohle, než o další pičovinu, kde bojuje obří žralok s obří chobotnicí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle má s filmařinou společné asi jako smažák s gastronomií. V jezeře klidného městečka se jen tak mimochodem objeví žralok, tu a tam někoho hryzne, jenže divák (alespoň v první polovině) u toho nesmí za žádnou cenu mrknout, jinak žraloka vůbec nestihne. Prošlá digitální nuda v prášku přichází a u podobně laděných příběhů holt záleží hodně na brýlích, které nám život posadil na nos! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|58%| Poslední dobou stojí béčka za vyližprdel. Ale že by tohle byl až takový brak? U mě rozhodně ne. Záleží ovšem také na úhlu pohledu. Pár scén tu bylo opravdu komických. Rozhodně nejsem ten typ diváka, abych prohlašoval dristy typu: „Jéé, to je sračka, ale zabavilo mě to, tak dám 4 hvězdy.“ Prostě to bylo snad i nadlehčené a díky nízkému rozpočtu na výrobu se dá pochopit, že to nebude nějak seriózní. Krom toho, útočení žraloků apod.záležitosti je už přece dost omletá látka. Takže co se týče vyvraždovaček ze strany žraloků, natočeno to není nejhůře, až tak to moc nezaujme, ikdyž tu máme krev, nějaké ty ukousnuté končetiny atd. Samozřejmě jak už jsem zminoval, mnoho scén je ujetých, ale v dobrém slova smyslu, aspon jsem se upřímně pobavil. Třeba ukousnutí nohy jedné z dvojic dívek, které obě ječeli, střílející polda do vody na žraloky, které sežrali jeho kolegy, finální zápas, kdy se Dolph pere se žralokem. Co se týče příběhu, tak s tím nemám problém, je to všechno moc obyčejné a ne moc záživné, ale mou pozornost si to udrželo. Dolph mě zde docela baví, drsnější roli má, ze začátku zneškodní dva protivníky a tak. Tohle béčko asi nemohlo dopadnout lépe, pecka to není, ale mě to docela zabavilo. Na zabití večera ideální. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama