Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh šestnáctileté Neny, která je konfrontována s pokusem svého tělesně postiženého otce o sebevraždu. Ve stejnou dobu se naprosto bláznivě zamiluje do Carla, u jehož otce vychází na povrch fakt, že je gay. Ve snaze uniknout před slídivými pohledy dospělých, jejichž manželství se rozpadlo, i před kvetoucí láskou a nesnesitelným zhoršením tělesného stavu otce jsou mladí lidé konfrontováni hranicemi mezi přátelstvím, láskou a sexualitou. Svou nespoutanou touhu žít si Nena uvědomuje tím víc, čím se existence jejího otce stává každým dnem nesnesitelnější. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (5)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dejový rámec dosť slabý a časté príliš hluché miesta pôsobiace až lyrickým dojmom ma teda ani náhodou nenadchli. Avšak postavy, tematika a aj celá pointa filmu (teda záver) aspoň o kus napravili to, čo výrazne uberala tá ľahkovážna lyrizácia. Ale čakal som predsa len o niečo viac. Som si istý, Holanďania dokážu takéto emočné témy poňať aj oveľa lepšie a epickejšie. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Abbey Hoes a Gijs Blom jakožto holandské film stars svojej generácie hrajú štandardne nadštandardne. Nenine cynické výroky mi konvenovali, záver prekvapil. Bolo to správne holandsky depresívne, ale napriek kratšej stopáži chýbalo tempo. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, nikdy v živote by som nechcela riešiť problém, ktorý v tomto príbehu niesla na ramenách hlavná hrdinka. Ktorej postavy sa mimoriadne dobre zhostila veľmi sympatická Abbey Hoes. Veľký podiel na jej rozhodovaní určite zohral aj jej samotný otec, s ktorým mali naozaj krásny vzťah založený na pevných základoch. Neviem čo všetko z tohto príbehu má ten horeuvedený životopisný charakter, ale rozhodne sa mi tento spôsob spracovania príbehu páčil. 70%. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľkú vec urobila Nena pre svojho otca a naozaj sila, že ju to nechal urobiť. Project 52 Films by Women ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama