Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je skvělá. První díl mě tedy trochu odradil, nebyla jsem si jistá, co od toho můžu čekat, ale od druhého dílu jsem se na to nechtěla přestat koukat. Bylo to tajímavé, originální a plné akce. Navíc skvělé obsazení a nové postavy, které celý příběh oživují. Oparvdu suprově vymyšlený příběh. Škoda Dolores, ale pořád doufám, že se v další sérii objeví znovu. Už nyní je jasné, že v další sérii bude dominovat Maeve, ale těším se na to. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po niektorych komentaroch som nevedel ci sa vobec pustit do tretej serie. Nelutujem ale. Drzi si to standart ci uz v kvalite, alebo v rychlosti deja. Stale svojsky pomale, no ku koncu serie to naberalo na poriadnych otackach. Nie je to extra zamotane, ako som cital par nazorov. Dej prekvapi niekolkymi super napadmi, ci uz "zanrovkou", alebo roznymi inymi futuristickymi vecickami. Akcia by vsak mohla byt lepsia. Inak ma to fakt bavi a som zvedavy na dalsi vyvoj. Dovolim si tvrdit, ze tato seria sa mi pacila mozno o trochu viac ako dvojka. Nove moznosti po prechode do realneho sveta boli vyuzite super, vyraznejsie ma nesklamalo nic. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že HBO teď vnímá Westworld jako svojí nejsilnější značku. Do seriálu jsou narvané nemalé peníze a jde to vidět. Také je zcela jasné, že zpětná vazba na druhou sérii byla velmi smíšená a HBO muselo být jasné, že stávající dějová linka to nebyla na více sérií schopná utáhnout. Třetí série je tedy jiná a to naprosto. Dokonce si troufnu říct, že je to v podstatě úplně jiný seriál, který pouze čerpá ze stávajících charakterů, ale naprosto změnil děj, žánr, prostředí. Prostě zcela nová show. Nechť každý posoudí tuto změnu sám, ale já jsem byl celkem pozitivně překvapen. Nejedná se už o chytrou sci-fi, nýbrž o akční epickou jízdu, ale možná je to právě to, co potřebovalo seriál nakopnout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolan a Joy sa rozhodli, že každá séria Westworld bude zásadne iná, než tá predchádzajúca. No a to špeciálne platí práve pre tú tretiu, kde sa razantne mení atmosféra, prostredie a svojim spôsobom aj myšlienkový smer. Tvorcovia sa rozhodli upustiť od komplikovaných hrátok s časom, čo nemusí potešiť každého, rovnako ani náhly prechod z prérií a ošarpaných mestečiek do chladného megapolisu. Ten je zobrazený adekvátne, rozhodne však nevyráža dych na spôsob Blade Runner 2049. No a osobne mi práve tuctovejšia vizuálna stránka pripadala ako najväčší kameň úrazu. Vrátane zbytočného množstva akčných scén, tie popravde celú sériu skôr brzdili. Príbeh je totiž stále komplikovaný, ponúka zaujímavé podnety na premýšľanie a to samozrejme aj o našom súčasnom svete. Pochopiteľne pred ďalšou sezónou je nutné zopakovanie, možno až vtedy tretiu sériu naplno docením, ako sa aj stalo pri tej predchádzajúcej. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. První série je stále strop. Druhá lehce ucukla ale třetí se fakt snaží být co nejpřístupnější. Což v rámci této značky pořád znamená slušnou dávku komplexnosti, jen to není na první dobrou tak těžce k pochopení, jako kdysi. Nováček Aaron Paul si krade všechny scény pro sebe a postavy, které jsem dříve nemusel, se ve třetí sérii krásně obracejí. Je hrozně fajn, že Westworld pořád neukázal všechny své karty a poradí si i s absencí parků - náš svět ukrývá spoustu zajímavých linek, krásných lokací a sem tam až geniálních nápadů (žánrová droga!). Pořád je to hodně pomalý a zádumčivý, v tom je Westworld nejsilnější. Bohužel ona velkolepost a akce jako taková, tahá za kratší konec. Vlastně si dovedu představit, že kdyby tam nebyla, je to mnohem lepší. Kolem a kolem velká spokojenost. Tenhle odvážný tah se vyplatil. Velká natěšenost na další sérii! ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)
  • V tomto díle zazní píseň „Dissolved Girl“ od kapely Massive Attack a „Common People“ od kapely Pulp. (Epistemolog)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama