Reklama

Reklama

Řeka života


Shledání na Dunaji (E02)

(epizoda)
  • Německo Wiedersehen and der Donau (více)

Obsahy(1)

Daniela je úspěšná vídeňská lékařka, ovšem osobní život se jí moc nedaří. S manželem žijí odloučeně a s dcerou se často hádá. Jednoho dne u ní zazvoní mladý rumunský chlapec a vycházejí najevo nečekané skutečnosti z Danieliny minulosti... Daniella Tanneková pracuje jako lékařka na interním oddělení vídeňské nemocnice. Je úspěšná a zdá se, že nic nebrání tomu, aby se v blízké budoucnosti dokonce stala primářkou. Její osobní život ale není tak idylický. S manželem žijí odloučeně a jejich dcera se rozhodla opustit školu a stát se truhlářkou. Navíc se chce přestěhovat k otci, protože nechce poslouchat matčiny rady do života.
Jednou se u jejích dveří objeví mladý rumunský chlapec a hledá Danu Ganovou. Daniela ho vyhodí s tím, že nikdo takový v domě nebydlí. Chlapec se však nevzdává a na Danielu si počká jindy. Vyjde najevo, že Daniela mlčela o některých skutečnostech ze své minulosti, i před svým manželem. Chlapec, který se jmenuje Emil, je jejím synovcem, synem jejího bratra Silvia, který žije v Rumunsku. Emil prosí Danielu, které říká Dano, aby s ním za otcem jela. Musejí se spolu smířit. Dana nemá nic takového v úmyslu, s bratrem už je nepojí žádné pouto, ale nakonec se jí Emila zželí. Vyrazí tedy spolu do rumunské vesnice, kde se Dana narodila...
Zdá se, že ji tam nikdo nevítá s otevřenou náručí, dokonce ani její bratr. Dana přesto zůstane a rozhodne se zjistit více o své minulosti. Její manžel i dcera o ni mají starost, nevědí, kde je. Podaří se jim ale nakonec Danu vystopovat a přijet za ní. Dcera Paula je zpočátku naprosto šokovaná Daniným původem a manžel zase zklamaný, že mu nikdy neřekla, kdo vlastně doopravdy je. Dana se snaží vysvětlit, že po tragické smrti rodičů, kteří byli rumunskými Němci, byli i s bratrem dáni do sirotčince, odkud si ji odvedla rakouská rodina a Dana neměla ani mnoho času rozloučit se s bratrem. Navíc jí adoptivní rodiče vštěpovali, že o svém původu nesmí mluvit, chtěli, aby se stala pravou Rakušankou. Vštípili jí stud za její původ. Dnes je Dana zpět v deltě Dunaje, kde vyrostla, a snaží se sblížit se svým bratrem a dozvědět se celou pravdu o jejich rodině. Není to snadné, lidé jsou nepřístupní a ani Silviu s ní o tom nechce hovořit. Dana zjistí, že Silviu je smrtelně nemocný, a to byl i důvod, proč ji Emil vyhledal. Zajde za jeho ošetřující lékařkou a dozví se, že už mu moc času nezbývá... (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Tak tento film byl pro mě velkým překvapením. Narazil jsem na něj náhodou, při přepínání tv a zůstal jsem u něj, jen díky Haraldovi.Příběh zajímavý, plný zvratů, technicky se mi to líbilo, hlavně práce kameramana a herecké výkony jsou také dobré.Přemýšlel jsem kolik *dát a nestydím se dát 4*. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film mě docela překvapil. Asi to bylo tím, že jsem od něj nic moc nečekala. Líbil se mi a to všedním lidským příběhem, do kterého zapadli i celkem neznámí herci. Zajímavé bylo to civilní obyčejné prostředí s úspornými dialogy v této málo romantické romanci či málo dramatickém dramatu – byl to jen jednoduše odvyprávěný příběh. Pokud by v záhlaví stálo, že film byl natočen podle skutečnosti, uvěřila bych. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama