Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lékařská (no, spíš patologická) detektivka a tak trochu thriller o hledání příčin nečekaných úmrtí bývalých špičkových hráčů amerického fotbalu a potom prosazení výsledků výzkumu, který pochopitelně načuřil fotbalovou federaci. Zajímavé téma, dobří herci. Až na to, že je film zbytečně natahovaný, osobní linka doktorova života mi spíš překážela, než že by mi ho polidštila. Protože on byl až příliš jednoznačně kladnou postavou. Ale dobře, možná takoví lidé žijí - byla bych ráda. Co však vadilo nejvíc, byla zbytečně dlouhá stopáž natahovaná o nepotřebné scény na úkor například většího prostoru pro boj o uznání doktorova výzkumu.____ Ve finále tedy máme obvyklý mírně heroický snímek o boji jedince proti kolosu. SHRNUTÍ: Hlavou zeď neprorazíš. A když to zkusíš, vždycky to odnese hlava. /můj komentář č. 3 100/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po třech letech opět dočkal role od Willa Smithe, která má smysl a zároveň je hodně zajímavá. Neurotik Bennet Omalu totiž zažil hodně zajímavý život ve Spojených státech a to, že producent Ridley Scott svěřil své peníze do mladého a nadějného režiséra Landesmana také o něčem svědčí. Co Vám budu vykládat, byl jsem hodně zvědavý. A to i přesto, že americký fotbal není můj nejoblíbenější sport. Nakonec mě ale překvapilo, že film není tolik o sportu, jako spíš o jedné zrádné nemoci, kterou onen sport způsobuje. Opravdu klobouk dolů, že tvůrci neměli problém natřít celou NFL a k tomu i FBI. Tohle v americkém filmu divák jen tak nevidí. Opravdu ne. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahraný a dobře natočený film o zajímavém tématu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani působivosti fakt,že jede podle standardní šablony kdy člověk bojuje za vlastní pravdu proti mnohem silnějšímu soupeři.I když americký fotbal evropskému divákovi většinou nic moc neříká,tady je vše podáno natolik zajímavě a nenásilně,že ty dvě hodinky utečou jako nic...80% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Námět s dramatickým nábojem jako prase. Ovšem výrazné drama se nakonalo, dokonce ani neobjasnili trochu obšírněji samotný neurologický problém. Jen spousta plochých vznešenych dialogů, které nešly ani trochu do hloubky. Myslím, že i většiná diváků si přála trochu větší boj Davida s Goliášem. Will nezklamal! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy napíšu, ale Will Smith zde hraje první ligu. Concussion se ale bohužel kromě hereckého výkonu Smithe a silného příběhu nemá čím pochlubit. Po celou dobu na mě film působil jako těžká, ocelová a zbytečně dlouhá koule, která stahuje perfektní herecký výkon Smithe do hlubin průměru. Je to veliká škoda, jelikož film měl obrovský potenciál. Ale i přes tato zjevná negativa jsem přesvědčen, že se jednoho dne bude o Concussion mluvit jako o filmu, ve kterém ze sebe Will Smith vydal to nejlepší. A to se počítá. „Need is not weak. Need is need... You have to be the best version of yourself. If you don't know what that is you pick something and fake it.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama