Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lékařská (no, spíš patologická) detektivka a tak trochu thriller o hledání příčin nečekaných úmrtí bývalých špičkových hráčů amerického fotbalu a potom prosazení výsledků výzkumu, který pochopitelně načuřil fotbalovou federaci. Zajímavé téma, dobří herci. Až na to, že je film zbytečně natahovaný, osobní linka doktorova života mi spíš překážela, než že by mi ho polidštila. Protože on byl až příliš jednoznačně kladnou postavou. Ale dobře, možná takoví lidé žijí - byla bych ráda. Co však vadilo nejvíc, byla zbytečně dlouhá stopáž natahovaná o nepotřebné scény na úkor například většího prostoru pro boj o uznání doktorova výzkumu.____ Ve finále tedy máme obvyklý mírně heroický snímek o boji jedince proti kolosu. SHRNUTÍ: Hlavou zeď neprorazíš. A když to zkusíš, vždycky to odnese hlava. /můj komentář č. 3 100/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal trochu jinak ? Proč ne, kór když Will Smith tak dobře hraje asociálního a roztomile africky žvatlajícího doktůrka, který se mermo mocí chce postavit proti impériu a mašinerii na peníze. Netřeba řešit pravdivost dat a údajů. Poselství je jasné, sympatické a i kdyby ve výsledku (resp. v reálném světě) ne tak dramatické, určitě nutící k zamyšlení. Celé je to podané pro diváka, tedy srozumitelně, stručně a bez zbytečných ubíjejících odborností. Vyústění poměrně trestuhodné, ale dramatická linka solidní. Víceménně film o hlavní herecké roli na které to stojí a padá, ale podařilo se to náramně. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Will mne tímto hereckým výkonem velice příjemně překvapil a velice mne mrzí, že nakonec nebyl nominovaný na Oscara. Rozhodně by si to za tuto svou roli zasloužil. Stejně tak jsem byl nadšený také z celého snímku, který mi americký fotbal dal do trošku jiné perspektivy. Nikdo si určitě nedokáže představit, co to pro toho doktora muselo být, bojovat proti takové mase lidí, pro které je americký fotbal hned na druhém místě po Bohu (někdy možná i před ním). Musím se přiznat, že sportovních dramat už jsem celkem dost přesycený a záměrně jsem je přestal poslední dobou vyhledávat. Proto jsem nadšený, že jsem si tento filmový klenot nenechal ují, jelikož téma (ne amerického fotbalu, ale těch místy smrtelných poranění mozků, která vyplynou až po ukončení aktivní kariéry) pro mne bylo jednou velkou neznámou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nigerijský voodoo šaman, který si povídá s mrtvolami, nám přece nebude kecat do národního sportu! Od sáhnutí na hru je jen kousek k sáhnutí na chleba a to si císaři rozhodně nepřejí.. Potenciál ožehavého námětu o boji s mamutími lopatkami mlýnu NFL je utopen v kňourání, patosu a očividných oscarových ambicích Willa Smithe, který měl tu smůlu, že si jeho manželka neotevřela hubu o rok dřív. A nyní mě omluvte, jdu dodělat dvě odborné studie z prostředí české fotbalové ligy. První brousí ve fyzikálních vodách a je zároveň úzce provázána s ekonomií. Nese název „Vliv nejen zemské gravitace v soupeřově šestnáctce“. Druhá se kromě medicínských oborů dotýká i sociálních věd a jmenuje se „Souvislost mezi krvácením z nosu, užíváním kokeše a melírováním debilních účesů peroxidem.“ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První doletěli na Měsíc, vyslali zprávu pro inteligentní mimozemský život za hranici sluneční soustavy, vymysleli internet a především online porno! Přesto jim musí Afričan sdělit hrůznou novinku, že pokud se banda steroidy vyžraných fotbalistů, kteří hrají vším jenom ne nohama, sráží od dětství hlavami v parodii na rugby, zřejmě z nich na stará kolena nebudou jaderní fyzici, ale vymleté trosky s hemenexem místo mozku. Nečekané zjištění, které otřáslo všemi gauči v Americe! Celý film je o zdlouhavém (ne)souboji malého člověka s velkou korporací a bohužel to není zrovna ten ojedinělý zábavný kousek tohoto žánru, čili nuda. Zdá se tedy, že se film natočil pouze proto, kdyby náhodou někomu ta informace před pár lety unikla. Tři hvězdy jdou výhradně hlavní postavě za ochotu jít proti zdi, ne tvůrcům za natočení té chůze. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama