Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Bontonfilmu na tom nic neuvěřitelného nevidím. Abych se dovtípil toho, že lidem nedělá dobře v plné rychlosti vrážet hlavou do zdi, k tomu nepotřebuju být doktor, lékárník, ani řidič sanitky. A aby mě oslovil rádoby vyhrocený střet zdraví hráčů versus prachy manažerů, tak na to jsem zas na světě moc dlouho, než abych nevěděl, že zdraví si sice nekoupíš, ale můžeš ho zaprodat. Zbytečná limonáda, jejíž největší pointou pro mě je to, že ovlivnit člověku život může i mrtvola. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánoval si pustit tenhle film jen jako podkres k jiné práci, ale stalo se to, co se mi v takových chvílích stává skoro pravidelně. Práce musela být odložena a film si ukradl mou plnou pozornost. Zajímavé sportovní téma, o kterém američani mluví jen neradi (podobně je na tom hokej). Pěkně zahrané, jen ten falešný přízvuk Willa Smithe mě nebavil, i když jeho pointu chápu. Stojí za podívání. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

První doletěli na Měsíc, vyslali zprávu pro inteligentní mimozemský život za hranici sluneční soustavy, vymysleli internet a především online porno! Přesto jim musí Afričan sdělit hrůznou novinku, že pokud se banda steroidy vyžraných fotbalistů, kteří hrají vším jenom ne nohama, sráží od dětství hlavami v parodii na rugby, zřejmě z nich na stará kolena nebudou jaderní fyzici, ale vymleté trosky s hemenexem místo mozku. Nečekané zjištění, které otřáslo všemi gauči v Americe! Celý film je o zdlouhavém (ne)souboji malého člověka s velkou korporací a bohužel to není zrovna ten ojedinělý zábavný kousek tohoto žánru, čili nuda. Zdá se tedy, že se film natočil pouze proto, kdyby náhodou někomu ta informace před pár lety unikla. Tři hvězdy jdou výhradně hlavní postavě za ochotu jít proti zdi, ne tvůrcům za natočení té chůze. 60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako příběh zajímavý, je určitě dobré, že Dr. Bennet Omalu zjistil tuto nemoc a dokázal jí prezentovat veřejnosti (i přes veškerý odpor NFL). Ale toto zfilmování bylo celkem nudné, moc mě to nebavilo a dokoukal jsem to jenom proto, že jsem chtěl vědět, jak to dopadne, když je to podle skutečné události. Will Smith zahrál dobře, ale filmu fakt uškodila ta přepálená stopáž. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět film o pár měsíců dřív. Ještě lépe je vidět dřív dobrý film. Předpokládám, že z tohoto snímku nebude klasický kinohit, na druhou stranu si ale jistě svoji početnou skupinu fanoušků najde. Will Smith tímhle zajímavým tématem, šlape určitě na kuří oko nejenom NFL, ale i celému tomu aparátu, který nadřazoval zájmy peněz a zisku, nad zájmy zdravý a lidského života. Film založený na skutečném příběhu Nigerijského přistěhovalce, jako koronera v boji s větrnými mlýny. Alespoň, že se z něj letos v únoru stal plnohodnotný občan Spojených států amerických. Velice silný příběh. Dobře odvedená filmařina. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama