Reklama

Reklama

Aram je mizerně placený účetní, který vede nesnesitelně nudný život. Dotěrná manželka ho neustále sekýruje za to, že není dostatečně průbojný, a on tak při svém nekonečném čekání na zasloužené povýšení tiše trpí. Za jeho nenápadným vystupováním se však skrývá mnohem víc - Aram tajně spřádá plán, jak konečně získat to, na co má podle svého názoru nárok. Jednoho dne zneužije svou sílu, když unese školačku a drží ji spoutanou v opuštěném skladišti. Zpočátku dokonalý plán se ale brzy promění v jeho nejhorší noční můru a pečlivě promyšlený čin se začne kousek po kousku rozpadat... V rozkošně zvrácené černé komedii nám režisér Adrián García Bogliano přináší svůj vizionářský styl a svěží pohled na žánr thrilleru a neustále nás nutí přemítat o tom, co se v této drsné hře na kočku a myš bude dít dál. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž chce vylepšiť zložitú finančnú situáciu svojej rodiny, keďže každý deň robí nadčasy, ktoré mu však nikto nikdy nezaplatí. Preto vymyslí plán, ktorý mu má pomôcť získať to, po čom túži. Ide o jednoduchý únos mladého dievčaťa, ktorého dennú rutinu pozná Aram naspamäť. Akcia sa mu vydarí a konečne dostane to, po čom tak dlho túžil. Jeho radosť však netrvá dlho, pretože niekto ďalší zjavne vie o tom, čo spôsobil a chce pomstiť ujmu, ktorá bola spôsobená mladému dievčaťu. - Pain and Gain v hororovej verzii. Prinajmenšom zaujímavá kombinácia Torture Porn a Rape and Revenge, ale ani jeden z týchto hororových subžánrov úplne nevystihuje podstatu tohto hororu. Mexická mentalita je najvýraznejšou zložkou tohto hororu a je zaujímavé, že sa režisér po celkom úspešnom Werewolf projekte Late Phases rozhodol urobiť projekt v inej krajine, ktorý by sa mohol zdať krokom dozadu, ale opak je pravdou. Rovnako ako v Late Phases ide maestrovi Boglianovi o hru s divákovou psychikou. V Late Phases to bolo o tom, že sa Ambrose takmer počas celého hororu chystal na príchod Werewolfa, ktorý bol v podstate hlavným zdrojom zla, aj keď po väčšinu času nebol prítomný. Rovnako pracoval tento režisér aj so Scherzo Diabolico. Hlavnú postavu nevykresluje len ako zvráteného maniaka, ale aj ako nezodpovedného otca, ktorému však ide o dobro a zabezpečenie svojej rodiny. Jeho úchylku však dobre skrýva. Nehoráznym obohatením tohto hororu je klasická hudba, ktorá sprevádza zvrátené scény po celý čas a do tohto konceptu perfektne zapadá. S vyvrcholením som velmi spokojný, keďže sa tempo na konci velmi dobre stupňovalo a najpodstatnejšia gore scéna sa pridáva k minuloročnému vrcholu v hororoch Bone Tomahawk, Deathgasm a Southbound. Celkovo mám z tohto projektu velmi dobrý dojem a nemôžem sa dočkať toho, s čím príde tento režisér v budúcnosti. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Zajímavej mexickej flick. Mexická tvorba mě poslední dobou docela baví. Trošičku pomalejší tempo na můj výkus, ale pořád to stojí za kouknutí. Jen přemýšlím, proč je v popisku komedie. Těch komediálních prvků tam opravdu moc není. Marně hledám v hlavě, čemu jsem se zasmál. Nenacházím. Spíš je to takovej thriller s gorefestem na konec. No a musím zmínit i hudbu. Ty klavírní koncerty se k tomu docela hodily. Zajímavý. Slabší čtverec. 70% P.s.: nejpoužívanější mexickej výraz? no s přehledem...chinga tu madre ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Boglianovu předchozí tvorbu, tak by neměl být nijak zaskočen ani jedním směrem. Ze začátku má film laciný look, který mi vadil v Ahí va el diablo, ale jakmile se příběh dostane do toček, tento punc se vytratí. Scherzo Diabolico staví hlavně na vygradovaném ději, což Bogliano vylepšil oproti Penumbře. Mě tento chlapík baví, i když je to tak, že vás nezklame pouze tehdy, nebude-li od něj nic moc očekávat. 70% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí se mi naskýtá otázka, proč je to tu sakra označeno jako komedie? Mně se tedy za celých 90 minut nepohnul koutek. Skvěle zvolená hudba z toho dělá dost psycho-horor. Z celého filmu sálá mexická špinavost, ale v dobrém slova smyslu, protože to tomu dodává tu správnou atmosféru. Hlavní postava má očividně nějakou psychickou poruchu, nebo je jen zvrácený, těžko říct, protože ten herec tak vypadá už od pohledu. Normální děj je zhruba do doby, kdy se mu povede dlouho plánovaný únos dívky. Potom jsem měl sakra co dělat abych se zorientoval, co se vlastně děje. Tenhle tip filmu není pro každého, ať už kvůli ději, nebo vizuálu, který né každý dokáže skousnout. Každopádně konec gradoval velmi pěkným gore, které potěší nejednu hororovou duši. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bogliano naďalej pokračuje vo svojej perfektne našlápnutej, rôznorodej tvorbe a jeho nový film je zase niečím iným; podivným, zaujímavým. Z časti čierno-humorná, hororová (skoro)komédia a z časti rukojemnícky thrill. Celkovo však dosť nekonvenčne pojaté a možno nenápadne, no fatalisticky gradujúce do trochu absurdne prestreleného, ale dostatočne uspokojivého a temného finále. Pôsobivé z hľadiska audiovizuálneho (!hudba tu má ultra-miestečko sama o sebe), sympaticky obsadené - adekvátne odohraté, pomerne znepokojivé, postupne prekvapujúce a z kreatívnej stránky kvalitne ukočírované. Minulé "Late Phases" pre mňa síce ostáva najlepšou boglianovkou, ale PECKA je aj toto. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama