Reklama

Reklama

Dětská hra

(TV film)
Velká Británie, 1984, 70 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se rodina Prestonových probudí uvězněná ve svém vlastním domě. Všechna okna a dveře jsou zvenčí zabedněné jakousi pevnou hradbou a nedají se otevřít. Kdosi uzavřel přívod vody a odpojil telefonní spojení. Teplota vzduchu stoupá. Otec Mike je bezmocný. Spolu s manželkou Lynn a dětmi se začínají dusit a čelí teroru nevysvětlitelných paranormálních jevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Slimak 

všechny recenze uživatele

Konec je dost trhlej, ale roli spíš hraje záhadná atmosféra po celou dobu.Musím říct, že když se člověk trochu soustředí je ten film poměrně dobře promyšlenej.Námět je hodně originální a film má moc upoutat okamžitě v prvních minutách.Ale pořád něco neni recht že?Herecký výkony vzhledem k atmosféře a pointě jsou slušný.Hlavně oceňuju , že se film vyhýbá velkým a fyzicky náročným operacím, které by museli aktéři provádět, protože v tom horku tam, jsou hnedka s každým větším výdejem energie, na konci sil.Je to tedy autentické až dost.Takže vůbec nevim jakym právem jejich chování tady kdo napadá.To by mě zajímalo kdo ty věčný nespokojence teda nutil se na to dívat na celý.Pak tady mektaj o 80 ztracenejch minutách jejich beztak zbytečnýho života. (jinak takhle dementní text distributora se každej den nevidí.Prozradí všecko...no stres.) ()

charge 

všechny recenze uživatele

Hutná atmosféra, která by se spolu s napětím dala krájet od začátku, až skoro do konce. Celou dobu mi nedala klid myšlenka, jak se sakra odtamtud dostanou a co je vlastně příčinou tohoto nelogickýho a nevysvětlitelnýho uvěznění. To horko sálalo přímo z obrazovky spolu se zoufalostí situace vedoucí k zešílení klaustroufobickýho rázu, když asi 5 cm od venkovní zdi je z neznámý látky tvořená zeď ,která nemá konce a která se nedá nijak narušit. Teplota stoupá a situace se stále nelepší, naopak, z krbu začíná vytékat neznámej sliz a navíc se začínají objevovat stejnorodý značky, v podobě tetování na kůži hlavních a prakticky jediných dvou hrdinů, nebo i dokonce ve vysílaným signálu přijímaným televizorem non-stop beze změny. Konec pochopitelně zklamal, asi jako vetšinu diváků, i když nějaký lepší závěr je na tenhle film těžko vymyslitelnej a mohl dopadnout ještě hůře a pořád lepší nějaký rozuzlení nežli žádný. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o levný televizní film bez exteriérů, má v určitých momentech skvělou klaustrofobní atmosféru, prvky paranoie a zmatku, jenže celé to sráží (hlavně ze začátku) stupidní dialogy. Škoda toho DOSLOVNÉHO vysvětlení na konci. Dalším mínusem je samotný název filmu. Kdyby se to jmenovalo jinak, nedomyslel bych si pointu po dvaceti minutách filmu. Je to jakoby se Šestý smysl jmenoval "Bruce Willis je duch". ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Úplně úžasný námět, úplně strašní herci, úplně mimoňský závěr. Napětí, co že je vlastně příčinou jejich uvěznění, celkem funguje. Konečné rozuzlení celkem rozsekalo (i celkem nasralo - furt buhvíco a ono nakonec TOHLE). Ale vzhledem k jeho nečekanosti klidně i (nezasloužené) 4*. Papundeklový originálek "s poselstvím", který stojí za zhlédnutí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako film je opravdu hodně divnej, ale rozhodně jsem se nenudil a pořád jsem čekal na nějaký vysvětlení. Ovšem to vysvětlení bylo z kategorie "No to si snad dělaj ze mě prdel". Na druhou stranu musim uznat, že tohle jsem opravdu nečekal a svym způsobem se mi ten konec líbil. Prostě mam rád překvapení. V podstatě souhlasim s hirnlego, ale pro mě je to jenom za 3. A nevim, proč se v oficálnim textu distributora píše, že rodina je v osidlech mimozemšťanů. spoiler: Pokud jsem to dobře pochopil, tak hlavní postavy byly prostě hračky vyrobený v roce 2090. Tim by se snad dalo omluvit i poněkud dementní chování hlavních postav. Co můžete čekat od hraček? Vlastně je ten film asi geniálně promyšlenej :-) A navíc se dozvíme, že je příběh natočen podle skutečných událostí, jenom o pár let dřív :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V celém filmu hrálo jen 5 herců. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno