Reklama

Reklama

Bytost z hlubin

(TV film)
  • USA Mermaid Chronicles Part 1: She Creature (více)

Obsahy(1)

Drsný thriller o nebezpečných mořských pannách a o tom, co se může stát, když se člověk pokusí ovládnout a podmanit si bytost z neprobádaných a tajemných hlubin moře. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky za prvú polovicu filmu, ktorá mala ešte celkom slušnú gotickú atmosféru tušenej hrozby. Dobrá bola aj dusivá atmosféra ponorkovej choroby počas cestovania loďou vyvolaná hustým erotickým fluidom morskej panny a mužského chtíču... ale to je asi tak všetko. ***SPOILER*** A potom sa to začne zvrhávať na vyvražďovačku a skončí to absolútnym bordelom a snahou o strašenie detí morskými príšerkami. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nezáživný mysteriózny horor s neprehliadnuteľným puncom nízkorozpočtovosti (budget 1 milión USD bol na vierohodné natočenie takéhoto typu filmu málo už v roku 2001...), druhotriednym hereckým obsadením a po väčšinu času mdlou atmosférou. Finále s vcelku vydarenou príšerkou ma prinútilo trochu pozdvihnúť hodnotenie, inak by to bolo iba za **. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, který se s tématikou mořské panny dokázal důstojně poprat. Vyvedené atmosféricky, na televizní film i výpravou a pak především herecky. Když jsem film kdysi viděl, o představitelce m.p. se mi i zdálo. Ten závěr s proměnou mi přišel trošku zbytečný, ale i tak hodnotím celkem vysoko. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď Carla Gugino začne mrmlať: "nejsem blázen, nejsem blázen", tu prestáva čosi hrať. Že je tak trochu blázen totiž vieme už od klipu Bon Joviho - Always, kde mala tú česť rozbehnúť už krátko započatú kariéru. A z nej naozaj vieme, že drahú Carlu môže morská panna maximálne posadnuť, pretože s pannami nemá veľmi dlho nič spoločné. No ale práve na to, že ide o tému morská panna je námet dobre využitý, hoci ten sirénový bizarný koniec nebol úplne dotiahnutý. Avšak stále lepšia taká antická siréna než sú sirény momentálne na území nášho východného suseda. A samozrejme nielen tam. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to dost velká nuda od začátku až do konce. Ten se ale zase snažili přecpat krví a troškou dění. Angus byl neuvěřitelně užvaněnej a strašně to ničilo atmosféru. Od chvíle, kdy se přesunuli na loď mi to připomínalo trochu Drakulu. Jenže konec byl takovej celej o ničem, celou tu hodinu a půl se to plácalo od deseti k pěti a pak k jedné. Prostě jedna velká nuda, ale je to škoda, protože námět je originální. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Studio Stana Winstona soutěžilo o cenu Fangoria Chainsaw (Řetězová pila) v kategorii nejlepší make-up. (Terva)
  • Mykeem Michaels, Richard Wetzel, Shane Mahan a Stephanie Coffey získali cenu Hollywoodských maskérů a kadeřnic v kategorii nejlepší speciální efekty - kosmetika. (Terva)
  • Snímek soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší samostatná televizní tvorba. (Terva)

Reklama

Reklama