Reklama

Reklama

World of Warcraft: Looking for Group

U příležitosti 20. výročí oblíbené strategie Warcraft a hlavně 10. výročí masivně multiplayerové online RPG World of Warcraft se stvořitelé těchto legendárních her z Blizzard Entertainment rozhodli, že natočí dokument, který nám ukáže, jak celá hra vznikla, jaké nadšení a převrat v herním průmyslu způsobila a vůbec poprvé se můžeme podívat do srdce studia v americkém Anaheimu. (halixCS93)

(více)

Recenze (10)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Dokument o hře World Of Warcraft. Dočkáme se tu objasnění, jak se vůbec přišlo s nápadem zpracovat tohle jako MMORPG, dále jak vznikaly nápady na jednotlivé datadisky, sem tam se dočkáme nějakého toho pozadí z toho, jak to všechno funguje (návrhy, design, obtížnost, ekonomika atp.) - i když je to tu zmíněno jen velice povrchně (což bych viděl jako škodu) - a hlavně se tu dočkáme spousty a spousty komentářů od různých "týpků", kteří danou hru hrají a jaký mají s tím zkušenosti, názory a přípomínky. Je to respektive dokument, který nádherně ukazuje, že tohle není jenom nějaká hra, která slouží pouze k zábavě, ale ukazuje spoustu různých dalších hledisek s tím spojených (komunity, střetnutí, životní příběhy, obdiv, šance atd.). Nejvíc jsem se ale zasmál, když lidé mluvili o tom, jak je uchvátila daná in-game grafika - to je totiž obecně známý mínus, ale to už je diskuze na jiné fórum. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

...je hezké vidět, že za tím stojí takový sympaťáci. Člověk má pak navíc pocit, že ty provařené hodiny nebyly zbytečné. Akorát mám teď zase strašné nutkání nalogovat se. Jo a mimochodem, pokud jste wowko nikdy nehráli a chcete se něco dozvědět o jednom z největších fenoménu herního světa, hurá do toho. ()

Reklama

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Herní fenomén. Každý kdo hrál nebo hraje ví o čem mluvím. Jedna z mála her, která dokáže vtáhnout tolik do děje, že je to v podstatě druhý život. Dokument udělanej jednoduše a jasně vystihuje podstatu hry. Nazval bych to spíše World of World of Warcraft. Těžko říct, kam se tahle hra posune dál, ale myslím, že nekonečná nebude, někde se zastaví a upadne, těžko říct kde. 90% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od včera s nostalgiou spomínam na World of Warcraft ako jeho bývalý hráč, k čomu ma nabudilo včerajšie zhliadnutie filmu Warcraft a tak som sa nejak dopracoval aj k tomuto dokumentu, ktorý mi objasnil mnohé veci z jeho tvoriaceho procesu a o začiatkoch Blizzardu. Vysoko pozerateľný dokument, i keď komentáre hráčov ma akosi nezaujímali, tie by som vystrihol. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro každého hráče WoW :). Ke zhlédnutí na YouTube. Při sledování se dostavují pocity nostalgie a radosti, smíchané s pocity smutku a opovržení nad stávajícím vedením Blizzardu a neustálou honbou za penězi na úrok kvality her. Dnes už zářným příkladem je předělávka Warcraft III nebo ždímání hráčské obce klasické verze TBC. ()

Zajímavosti (2)

  • Premiéru si dokument odbyl na Blizzconu 2014. (halixCS93)
  • Produkční společnost Blizzard dokument nahrála ihned po premiéře na svůj Youtube kanál, díky čemuž je volně ke zhlédnutí. (halixCS93)

Reklama

Reklama