Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Milá drobnost o cestování, o tom, co se stane, pokud vybočíte ze zajetých kolejí. Dobří herci (moc se mi líbil Mehmet Kurtulus jako Leo), prima kamera - snad jen scénář je až zbytečně prostý, volně nakupené situace bez ucelenější linky... Ale pro mě další z mnoha povedených, lehce "nezávislých" německých filmů druhé poloviny 90. let. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého výchozího nápadu tematizujícího osud a jeho ovlivnitelnost se stává souhrn nepravděpodobných historek okořeněný o etnickou různorodost (hlavní postavy cestují z Německa do Turecka). Základ etnické diversity leží zajisté v národnostním původu režiséra, jehož rodiče pocházejí z Turecka. Akin dosáhl výrazného úspěchu o několik let později, když v Berlíně vyhrál jeho film Proti zdi . ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje druhé filmové setkání s Fatih Akinem dopadlo opět na jedničku. Tedy, přesněji chvalitebně.. Němci, romantika, road-movie, zábava.. sakra, kdo by to byl čekal? Prostě jedna spletitá trasa Hamburk-Istanbul stačí na jeden moc příjemný snímek, ve kterém se jeden nepraktický nekňuba, učitel Daniel, rozhodne totálně zamávat se svým životem a vydá se za svou sluneční dívkou Melek do rozpáleného Turecka, aby mezitím poznal, koho to vlastně po celou dobu má po svém boku.. epizoda střídá druhou, průběh je předvídatelný, ale co na tom – na hranici nepravděpodobného, ale vtipně rozehraného, se totiž v uvolněné atmosféře téhle road movie potkáváme s milými lidmi, kvůli kterým stojí za to se k režisérově druhému celovečernímu snímku zase jednou vrátit!! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipná moc ne, ale úsměvná a pohodová evropská road movie s fajn herci. Možná extra nenadchne, příběh není nijak originální, ale jeho zpracování určitě neurazí. A po zhlédnutí mám dobrej pocit, takže palec nahoru. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych ci znovu 5 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama