Reklama

Reklama

Biřmování

  • Česko Víkend s tátou (více)
Trailer

VOD (1)

Osmiletý Anthony má strávit víkend se svým biologickým otcem Waltem, Anthonyho rodiče jsou totiž rozvedení. Příčinou rozvodu byla Waltova závislost na alkoholu. Teď však Walt abstinuje a se svou závislostí úspěšně bojuje. Má to ale těžké, z doby, kdy pil, se potýká s nedostatkem peněz. Walt je tesař a usilovně shání práci, aby zaplatil účty a své dluhy. Walt Anthonyho vyzvedne od Anthonyho matky, Bonnie, a jede s ním do místního baru, kde si ale nechce dát skleničku. Má zde dohodnuté setkání se zadavatelem nové práce. Zatímco Anthony čeká v autě, z korby náklaďáčku neznámý zloděj ukradne Waltovi bednu se speciálním tesařským nářadím. Od této chvíle se otec a syn snaží nářadí najít. Walt kvůli tomu navštíví několik známých místních zlodějíčků. S hledáním Waltovi a jeho synovi pomáhá i Waltův kamarád, Otto, který je ale ještě větším zoufalcem, než je samotný Walt. Hledání ovšem není vůbec jednoduché. Waltovi se při něm rozbije jeho staré auto a pro neplacení nájemného je z jeho dnešního domova vystěhován. Naštěstí Bonnie se svým novým partnerem odjela z města, a tak se Walt dočasně nastěhuje k Anthonymu a Bonnie do domu. Je to dům, který kdysi patřil Waltovi a který on sám stavěl. Walt nesnese, v jakém stavu dům je, a tak zde provede několik malých oprav. Celou tuto dobu se otec i syn snaží mezi sebou vybudovat nové pouto... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka standardna indie drama o postupnom zblizovani sa otca, ktoremu sa nic nedari, so svojim synom behom jedneho víkendu, ked ho ma u seba. Ma to pomalsie tempo, obcas to trochu nudi, ale ma to aj silne sceny, ktore sa ale nesnazia prilis citovo vydierat. Hlavnym plusom su herecke vykony. Owen stvarnil postavu alkoholika velmi presvedcivo. Vydaril sa aj kasting jeho syna, ktory nepôsobi otravne. Cely cas im fandite, aby sa zblizili a zivoty sa im zlepsili. Z vedlajsich postav ma este zaujal charizmaticky Forster. Vysledkom je taka horkosladka jednohubka s povzbudivym vyustenim. 6/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bol ten film, ktorý som už chcel nejaký ten čas vidieť. Niečo nenápadné, čo ma ale prekvapí vrchovatou mierou. A musím povedať, že "The Confrimation" je síce len malá komédia o vzťahu medzi otcom a synom, ktorí chcú nájsť ukradnuté náradie. A čo na tomto filme funguje? Podľa mňa skutočne všetko čo by malo. Obaja naši hrdinovia sú zaujímaví. Či Walt ako otec alebo Anthony ako syn. Páči sa mi, že Walt pociťuje rešpekt k veciam a keď ich chce opraviť tak poriadne. Či už brzdy na aute, alebo dvere v byte. Anthony zase vie, že jeho otec má problémy s alkoholom a snaží sa ho od neho držať čo najďalej, no súčasne to robí štýlom, aby nemal pocit, že do toho zasahuje. Je to skvelé. A obaja medzi sebou fungujú veľmi dobre a verím im ich vzťah. Plus musím povedať, že aj vedľajšie postavy sú veľmi super. Či už Waltov kamarát Otto alebo chlapík, ktorý si myslí, že všetko vyrieši Drake, no v skutočnosti len tápa vo svojom presvedčení. Rovnako aj kňaz, ktorému sa bude Anthony spovedať je veľmi zábavný. Humor je nenásilný a film nepôsobí hlúpo. Plus v ňom výrazne funguje aj soundtrack plný gitarových skladieb z minulého storočia. Netrúfam si hádať obdobie. Celkovo musím povedať, že "The Confirmation" je veľmi príjemný film a jediné drobné negatívum, ktoré tu mám je asi fakt, že občas sa motáme trošku v kruhoch a má pár odhadnuteľných momentov. Inak ale chceme vidieť otca a syna si nájsť opätovný vzťah a rovnako aj nájsť ukradnuté náradie. Odporúčam pozrieť. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím tedy, jakého chytráka napadlo zařazení tohoto snímku do žánru "komedie", k tomu má The Confirmation totiž hodně daleko. Poctivé nezávislé drama o vztahu taťky, který bojuje s chlastem a jeho malým synkem. Clive Owen zvládne jakékoliv role a malý Jaeden Lieberher má velký talent. Připomínal mi trochu Tobeyho Maguirea. Alespoň mě trochu uklidnilo, když jsem zjistila, že postavu Billa Denbrougha v připravovaném To, má ztvárnit právě on. Snímek s příjemným obsazením a dobrým scénářem. Mám ráda filmy, kde ze sebe slavní herci dokážou shodit ten pozlacený Hollywoodský plášť a stát se na nějakou dobu "obyčejnými" postavami v "malých velkých filmech", u nichž se nehraje na mega rozpočet. Skromné snímečky, které dokáží pohladit po duši a navodit příjemné pocity. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, to muselo byť to najlepšie náradie na svete, keď na ňom prakticky stojí celý film! A do toho samozrejme zakomponovaná "zápletka" o budovaní vzťahu medzi alkoholickým otcom a jeho odcudzeným synáčikom. Malo to síce zopár svetlých momentov, ale ako celok to nebolo zrovna pôsobivé či nebodaj zaujímavé. V podstate oddychovka, ale aspoň postavy boli všeobecne sympatické, aj keď príbeh dosť oničom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ohraná písnička o nespolehlivém otci, který se snaží najít cestu k synkovi. Nicméně Owen hraje fajn, představitel kluka nepatří do škatulky protivných a oduševnělých fakanů a Nelson tady nijak zvlášť netlačí na emoce a nijak zvlášť nedupe ani do komediálního tónu. Výsledek je takový přirozeně hezký a příjemný a to se počítá. 75% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama