Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (212)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Člověk dostane při narození spoustu kladných vlastností. Cílevědomost, pracovitost, odvahu, nebojácnost a takhle bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. V případě Andrease to byla kromě režisérské sudičky, ještě sudička, která mu dala dar natáčet filmy s tak černým humorem, že se to podaří jen málo komu. Tahle "uchylárna" je toho jasným důkazem a i když to možná není úplně nejlepší film, co jsem od tohoto lišáka viděl, dlabu na to. Vidět takhle skvělé herce v takto hustém průběhu, který se nezastaví opravdu před ničím, to rozhodně stálo za to! Za kudrnatého Madse a tak trošku netradiční výzkum kmenových buněk, nakonec tankuju plnou nádrž. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je, že to vyniká ve věcech na pozadí, ale v tom, čím to chtělo být primárně, naopak selhává. Jestli mě na tomhle filmu něco obzvlášť bavilo, tak to byl příběh. Ten mi totiž přišel dostatečně zajímavý, dobře gradovaný a s dost zajímavou pointou, která se sice dala odhadovat dopředu, ale zase hezky vysvětlila, proč jsou ty postavy takové, jaké jsou. Jen bych sem teda ještě přidal mezi žánry mysteriózní a asi i sci-fi, obojí sem prostě patří. I ten, řekněme, darwinismus v praxi je v tom celkem zajímavý. Ale jako komedie to podle mě dost selhává. Snaží se to působit strašně absurdně, ale všechny ty vtipné scény jsou hrozně mdle podané, vůbec nevyniknou ani když samy o sobě nejsou špatné a některé jsou taky jenom trapné - třeba to neustálé Eliasovo onanování mě štvalo už když se tam objevilo poprvé a to jsem ještě netušil, že to Jensenovi asi přijde ohromně vtipné a že to tam strčí ještě několikrát. Navíc je to i rutinně natočené a u hereckých výkonů se mi líbil jak kdo - a Mikkelsen se tu zase snaží ukázat jako velký herec, který zvládne charismaticky jakoukoli roli, ale zase to skončilo jen u snahy a hlasově na to sice opět má, ale mimikou moc ne a ten svůj obvyklý výraz po celou dobu moc neměnil. Celkově tomu ale ty tři hvězdy dám. Něco do sebe to má, scénář je slušně napsaný a příběh se mi líbil, ale i tak to na víc jak průměrné hodnocení prostě nevidím. Ale tak aspoň to zatím vypadá, že Jensen je na tom líp než Bierová, protože O kuřatech a lidech se mi líbilo víc, než všechny mnou viděné filmy od této režisérky... 3* ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen je človek s veľmi bujnou fantáziou. Bizardné postavy a postavičky a ich neobyčajné príbehy. Podobne je tomu aj v tomto filme. Elias, Gabriel, Josef, Gregor a Franz bratia ktorých príbeh by mohol byť kľudne sociálnou drámou či hororom, ale nie je. Je to komédia s jemným dramatickým podtónom, ktorá by v rukách menej zručného autora mohla dopadnúť neslávne. Jensen však tieto témy zvláda s prehľadom. Mohol by točiť aj častejšie! U mňa je to jednoznačných 5 hviezdičiek a tentokrát im ani nemusia pomáhať krásne Davidove oči. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Ty jo, vůbec jsem si neuvědomil, že to je Mads Mikkelsen! Jde vidět, že umí zahrát spoustu věcí. Jinak film velmi originální, absolutně jsem nečekal, že se z toho vyvrbí něco podobného. Bylo to až tak zvláštní, že asi nesedne každému, ale mně se líbil. i když nějaké výhrady by byly. Tento film možná Dánové pošlou do boje o Oscara, tak uvidíme. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S tolika Jensenovými filmy po sobě jsem už začínal mít pocit, že koukám na jednu celistvou sérii, jako jsem měl u těch skutečných dříve zvykem. Tím, že si udržuje téměř stejné obsazení napříč svými díly a hlavně díky tomu, že se stále více a více posouvá za hranice divnosti a šílenosti, tím se člověku může více jevit, že sleduje skoro tytéž filmy. Doposud jsem ovšem u všech předešlých dokázal spatřit nějaký hlubší smysl nebo alespoň řádné pobavení. U kuřat a lidí jsem většinu času spíše jen kroutil hlavou a upřímně čekal na vzdálený konec. [viděno v Edisonline 13.9.2021] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama