Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (212)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem si myslel, že sklepácká Kritika Bible je jediná svýho druhu, ale ta pětiminutovka u krbu, kde se Gabriel snaží naučit "základy slušnýho chování" (na Bibli) a kritický myšlení (pokus o diskuzi nad ní) lidi, který svoje konflikty normálně řešej na dvorku mlácením se do hlavy vycpanejma zvířatama nebo kusama nábytku, ta se teda Hřmění směle vyrovná. Jinak vymyslet smysluplnější komentář, než kterej je Ghoulmanův, to už asi ani nejde (včetně postřehu o třech patrech sanatoria jako třech rovinách nietzscheovskýho vědomí) - zakázaný horní patro s domnělym otcem dává bratrům jedinou vyšší hodnotu jejich života, kterej se jinak odehrává výhradně v přízemí - a stejně (nebo ještě víc) zakázanej sklep, kam nesmí už vůbec nikdo, se očividně přímo týká jejich nejnižších rovin. A ten prosluněnej konec snad nejde brát jinak než jako idovskou hyperbolu ve stylu "co by kdyby" (podle komentářů ho ale přesto někdo doslovně chápe a považuje to za pozitivum filmu ilustrující, že "každej život je krásnej", což by mě asi nenapadlo - ale přesně tohle je na filmech tak hezký). Ten film je zajímavej a mě osobně obrovsky bavil - třeba ten nepoměr mezi smečkovsky zvířecim chováním bratrů a častejma jejich filozofickejma úvahama nebo knižní mluvou, a taky samozřejmě ty scény, kdy se tam každou chvíli natvrdo a do prvního bezvědomí mydlej válečkama, kovovejma sudama nebo mrtvou drůbeží. // "Františku, nezlobim se, že jsi bratra bacil labutí velkou, to se může stát každýmu." "Vždyť nemůžu hejbat nohama. -Nic ti neni, to se ti jen v týle zpřetrhaly vazy, to se spraví." "Máte vy vůbec nějaký vzdělání? -Jednou jsme měli osla. Naše vzdělání se neslo v tomhle duchu, dá se říct." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se řidič hovnocucu spustí s hajzlbábou, potratí se z toho vymatlaný buranský retard prostý, vztaženo na zdejší panoptikum třeba Stoka nebo Procesor. Já vím, neměli bychom pohrdat, někdo ty kanály kopat musí, nicméně Endymu pak přibývají voliči a jednoho až mrazí, s čím vším volně pobíhajícím tu musí obývat Zeměplacku. Ten mrazivý bizár však může být ještě dokonalejší a stačí k tomu jeden úchylný Viking, který pustí svou totálně perverzní fantazii ze řetězu, toho prudkého müslitele a pilíř společnosti scénáristicky spáří s několika druhy drobného hospodářského zvířectva a uplácá naprosto libovou a vycizelovaně slizce zahranou obskuromédii - Ostrov doktora Ovcošuka, která směle dýchá na upocená chlupatá záda i dosud nepřekonané ugrofinské Taxidermii. A to, že fanoušky zdarma vydatabázovaný, yntelechtuální reklamní zaprodanec a vodafoní homolev karlovarských salónů od čohosi takého očakával preciznou termitológiou povedané akože „sociologický presah“, je prinajmenším béééééézprecedentne tumornééééééé a kruhovým odkazom vracia tento kokotment k prvej vete. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

divil jsem se, že můj oblíbený režisér, už tak dlouho nic nenatočil a vida - už se něco objevilo. Čekal jsem znovu bombu jako ty předešlé filmy a proto není divu, že jsem byl po skončení jeho posledního díla poněkud zklamaný, i když vlastně to tak špatné zase nebylo. A.T.Jensen tu nepolevil v jeho typickém absurdním a zvráceném humoru, herecká squadra je v dobré formě, stejně jako námět i výprava je fajn. Přesto to tentokrát není ani na 4 hvězdy - a vlastně ani nevím proč - možná tím, že mi to přišlo až moc nereálné a chvilkami tomu chybělo potřebné tempo. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neuvěřitelně originální záležitost, která dovede být vtipná a neskutečně zvrácená a nechutná zároveň. Pokud se vám někdy dostane do úst kuřátko s vyšším obsahem bílkovin, než by bylo zdrávo, tak jej okamžitě vyplivněte, protože je více než pravděpodobném, že se na něm ukájela celá Thanatosova rodina. Konečně jsem pochopil, kde vzala původ fráze "Chodit spát se slepicemi" a konečně jsem zahlédl pravou a upřímnou tvář dánského východa a můžu na mapě definitivně zaškrtat další část světa, do které se nechci nikdy podívat. Už samotný úvod, kde nám byl představen kompulzivní masturbátor Mads Mikkelsen, naznačil, že se bude jistě jednat o dosti nevšední divácký zážitek. Mads Mikkelsen však zdaleka není jediný psychopatský úchyl, kterého ve filmu zahlédnete. Dokonce by se skoro chtělo napsat, že je ten nejméně úchylný. Jeho bráškové jsou ti neburanštější burani, jaké si vůbec troufne vaše neburanská mysl představit. Pánové se chovají jako zvířátka, a jak se v průběhu filmu sami dozvíte, tak jimi částečně i jsou. Jejich táta se totiž v době, kdy ještě byl v kondici, věnoval genetickému inženýrství. Tento humor po většinu času dokonale funguje. Párkrát jsem se od srdíčka zasmál a vzápětí okamžitě zastyděl, když jsem si uvědomil, čemu jsem se to vlastně zasmál. Bohužel i tento nestandardní humor se časem omrzí. Navíc se mi ten nápad s podvedením genetiky moc nezamlouval. Více bych si snímek vychutnal s vědomím, že se jedná o obyčejnou rodinku retardů. Celkově vidím film na lepší tři hvězdy. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty srdce zahřívající filmy o lidech co náhle zjistí, že mají někde nikdy nepoznané příbuzné, vydají se je hledat a i když si ze začátku vůbec nerozumí, tak je postupně stmelí nastálé útrapy a oni si uvědomí, že krev přeci jen není voda? Tak to je přesně tento případ, tedy za předpokladu, že vám nevadí vycpaná labuť používaná jako zbraň, zmutovaná domácí zvířata a nebo Mads Mikkelsen v roli naprostého magora, pořád však ještě působícího nejnormálněji oproti zbytku nových sourozenců, proti nimž jsou i Addamsonovi nudnou středostavovskou famílií. Pro mě osobně jen další potvrzení obzvlášť drsného a ujetého severského smyslu pro humor. A mně se to k vlastnímu údivu docela i líbilo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama