Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu temnejšia rozprávka s peknou severskou atmosférou, ktorá sa vám bude páčiť najviac vo vianočnom období. Nejde o žiadne premyslené fantasy, príbeh je jednoduchý ako len byť môže, i keď sme svedkami aj krutého vraždenia, tak vytvárať deťom nočné mory nikto nemal v úmysle. Dievčatá mi trochu splývali a asi na to prišli aj tvorcovia počas nakrúcania a rozhodli sa využiť služby kaderníčky. Záver je problematický, jedna z dôležitých postáv prejavila súcit a tým pádom nevieme, akú má kráľovstvo budúcnosť. Možno išlo o snahu vytvoriť živnú pôdu pre druhú časť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No to bylo zase marketingových keců o velkovýpravné severské fantasy, po nichž vám napálí do xichtu ukoptěnou a omšelou Hypnoprinceznu se zaníceným jebákem na prdeli, ve které akorát sužovaní Dánové chodí chrchlat své odrhovačky do země dobrého krále Magnuse, a zlý Zikmund, ta liška ryšavá, má místo Karla Effy v zádech dva podivné, přežrané varany. A tak jediným pozitivem je opravdu rozkošná desítka v hlavní roli, která jako by vypadla ze skandinávského pedofilního katalogu. Nebýt od přirození archeozoofilní nekrofil, ale kupříkladu třeba katolický kněz, s lascivním funěním u toho aspoň přeleštím relikviář. Takhle si musím počkat, až jim chcípnou ti „draci“. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal více fantasy a méně toho pohádkového. A to na fantasy vlastně ani nejsem. Ale na CS filmu mne zaujaly upoutávky a tak jsem se na film podíval. Celé je to vlastně pohádka pro odrostlejší děti. Nebojte se krve ani drsných scén, prakticky tam nejsou. Malá Rebecca hrála dobře a z čeho jsem byl příjemně překvapen bylo celkové zpracování a vizuál. Ten by mohl filmu závidět nejeden středověký film. A pokud už tam něco bylo jak já říkám z papundeklu, netlouklo to vyloženě do očí. To je také důvod proč jsem přihodil ještě jednu hvězdu. Film končí pro Čechy na velmi pěkném místě! (což také potěšilo) a jeho konec vlastně zůstává otevřený. Pokud si tvůrci nechali otevřená vrátka pro pokračování či TV seroš, tak je mají dokořán. Dávám tři baňky s kouřem. * * * ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Naděje na nový svěží severský vítr ve světě filmové fantasy vzaly rychle za své. Naopak se zdá, že tvůrci se pro jistotu rozhodli vyvarovat jakékoliv invence. Po vizuální stránce tuctové, postavy a dialogy nezajímavé, napětí žádné, děj primitivní a na celovečerák mi přišel celkem nedostatečný. Což ve spojení s dokořán otevřeným koncem vyvolávalo dojem spíše nějakého seriálového pilotu než plnohodnotného filmu. Taky bych řekl, že zvláštní schopnost hlavní hrdinky se určitě dala využít a předvést zajímavějšími způsoby.. Navíc mi přišlo, že její představitelka občas vypadala tak nějak příliš dospěle. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pro mě, který se moc nesoustřeďuje na akční filmy a už vůbec ne na fantasy, byl tento film docela koukatelný, i když my umíme vyrábět draky lepší, tohle byli v podstatě vykrmení krokodýli. Jako v každé pohádce vše dobře dopadlo, Seveřani jsou teď ve výrobě filmů u evropské i světové špičky. Škoda, že mi na konci filmu vypadl u jedné volby obraz a u druhé volby nešly titulky, ale smysl jsem nakonec pochopil i v dánštině (či v jaké řeči to bylo). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama