Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale to hlavně proto, že období otroctví v Americe takové prostě je. Za mě je to jedno z nejšílenějších období, která na Zemi proběhla, a to hlavně proto, že to ukazuje, jak ubozí někdy jsme. Film bohužel nepřekračuje žádnou mez a podává to, co se od něj očekává. Matthew je ale pořád dobrý. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděla co čeho jdu. O filmu jsem akorát věděla, že tam hraje Matthew jinak nic a v poslední době to tak mám u všech filmů, ráda se nechávám překvapit. Netušila jsem, že to půjde do historie a navíc, že to je inspirováno skutečným příběhem. Divím se, že v té době vůbec povolili, aby Afroameričani žili pod jednou střechou s bílými, ale možná se to dalo nějak ututlat. Celkově postava McConaugheyho byla takový Robin Hood za práva utlačujících Afroameričanů, ale líbilo se mi to. Pokud to bylo alespoň z poloviny pravdivé jak to bylo natočené, tak smekám před statečností a odvahou všech postav. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

US Civil War po stopadesáté a (pro Evropana) pořád stejně nudně. Je snad prokletím těchto příběhů, že nemají neamerického diváka čím dostatečně přikovat k ději? Anebo mi tolik vadila ta do očí bijící snaha postavit se hrdě bok po boku Patriota či Statečného srdce? Možná. Každopádně i ti nejlepší z nejlepších musejí platit nájem! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o muži, který dokázal změnit mnoho životů, zasazený do doby, kdy se toho dělo opravdu hodně, ale většinou nic hezkého. Poctivý kus filmařiny, délkou sice závratný, ale obsahem kvalitní. Ačkoli tentokrát ne oscarový, tak přesto jako vždy skvělý Matthew, kterému vizáž i venkovský přízvuk sedne. Výsledný dojem z filmu umocňuje skvěle padnoucí hudba a syrové válečné scény. Film, který skrze skutečné události popisuje, jaká to byla mizerná a podělaná doba. Tím mi lehce připomněl pár let starý třídílný klenot Hatfields & McCoys. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je až príliš ambiciózny na to, aby sa ponoril do štúdie postáv, ale aj príliš finančne obmedzený na to, aby mohol rozprávať príbeh, ktorý zodpovedá predstave režiséra. ,,Boj za slobodu" je filmom rozdeleným sám proti sebe. Není to katastrofa, len priemerný vojnový film o boji za bavlnu, česť a zrode národa. 6/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Scény natáčené v lékařském stanu, kde byla podlaha pokryta falešnou krví, se musely natáčet rychle, protože dřevěné palubky velmi rychle tekutinu absorbovaly. (BloodMax)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama