Reklama

Reklama

Pidiobři 3D

  • Velká Británie Tiny Giants 3D
Trailer
Velká Británie, 2014, 43 min

Obsahy(1)

Ve snímku Pidiobři nahlédnete na život čipmanka a křečka prériového zcela novou perspektivou. S pomocí vysokorychlostních kamer uvidíte dvouměsíčního čipmanka, jak se připravuje na svou první zimu, přičemž druhého protagonistu - křečka prériového - zase přistihnete ve chvíli, kdy opouští mateřskou noru a vydává se čelit nástrahám nehostinné pouště. Technologická specifikace ovšem není to jediné, co tenhle počin odlišuje od zbytku žánrové produkce. Stejně progresivní jsou i jeho formální aspekty a narace. Většina podobných filmů ilustruje na jedincích či skupinách zvířat životní styl celého druhu. V Pidiobrech se oproti tomu setkáte s dvěma ústředními postavami, jejichž zobrazení tento zaběhnutý rámec vyprávění překračuje; jejich životy jsou silně individualizovány. (SciTech Visual)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2015. "Jsou to jeho vlastní zážitky, které dělají z křečka muže." Chcete vidět super boží akční vtipný naučný animovaný dokument ve 3D? Tak jednoznačně volte Tiny Giants. Jakmile uslyšíte výt křečka, tak už se nikdy nepřestanete smát. Naprosto skvělý soundtrack. Ta westernová hudba u jedne bitky, nebo útěk křečka před vodou. Všeobecně musím říct, že story o křečkovi mě bavila více než o čipmankovi, ale i tak je to tak na 10*. Bacha snake alert - i když je pravda, že ten let křečka před otevřeným chřtánem hada byl vtipný - aneb měla jsem zakryté oči, jakmile se tam objevil jad, ale ten smích publika mi nedal a musela jsem se podívat a stálo to za to. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedá se jinak než pět hvězd. Jde o úžasný zážitek, kterému dokonale svědčí 3D promítnutí v kině. Jsem velmi rád, že po úspěchu na AFO se tento mini klenot dostává i do klasické produkce. Nevím, co bych měl na filmu vyzvednout dříve, jestli precizní kameru, skvělý dabing, nádherné záběry přírody a zvířátek :-)... Všechno do sebe krásně zapadá a přesto, že jde "jen" o běžné (autoři tvrdí, že nevyužili žádné digitální efekty) záběry přírody, výsledek působí dokonale. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. První 3D film, který mě opravdu nadchl a využil všechny možnosti tohoto formátu. S otevřenou pusou jsem sledoval kamerové orgie; nechápu jak se jim to povedlo takhle úžasně natočit a ještě tam nacpat příběh. Prostě paráda. Pokud nějaké kino ve vaší blízkosti ho má v programu, určitě doporučuji zajít. (např. Bio Central v Hradci Králové) ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu se dá vytknout jen jediné- proč proboha trvá jen 43 minut? Tak silné dva příběhy o životě hlodavců! Každý jeden by utáhnul sám celovečerní metráž. Napínavější než bondovka, vtipnější než sandlerovka, dechberoucí záběry malých živočichů, nádherná kamera. Není to žádný přiblblý nudný dokument, ale akční podívaná! Není třeba scénáře, není třeba castingu ani režie, stačí jen pozorovat a točit, co se děje v lese či na poušti. Ani jednou jsem se nepodíval na hodinky a najednou byl konec. Celkový zážitek byl umocněn technicky dokonalou 3D projekcí Bia Centrál, kde snímek promítali v rámci českých film jako premiérový. Pohotový personál připravil pro diváky překvapení zdarma- diváky proměnil malbou na obličej na kolegy hlodavce a nabídnul do kina stylový nápoj a směs oříšků pro naturálnější zážitek. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

z prvych zaberov som bol nadseny.az kym si clovek nevsimne, ze polka zaberov, hlavne pozadie, (cely los, pozadie utoku sovy) su cgi efekty, a timelapsy tiez. realne boli len zvierata, aj to nie vsetky. navyse cakal som ze nam predstavia viac hlodavcov ako len dva. som sklamany. a nech mi nikto netvrdi ze to bolo bez cgi ()

Galerie (29)

Související novinky

AFO50 by doporučil i Tony Stark

AFO50 by doporučil i Tony Stark

28.04.2015

Starobylá Olomouc se díky Univerzitě Palackého opět proměnila v srdce tepající pro moderní popularizaci vědy. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) zde v polovině… (více)

Reklama

Reklama