Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

dubinak 

všechny recenze uživatele

400 days není vůbec tak hrozné, jak se tu píše. Škoda, že tento film utrpí hlavně na svém nepovedeném, neuspokojivém finále, které mohlo být vysvětleno úplně a alespoň nějakou jednou určitou cestou. Je to hlavně Ostermanova chyba, že si ve scenáři nadělal víc zvratů a vodítek k pointě, než kolik jich mohl doopravdy zvládnout. Já mu ale čtyři motivační hvězdy dám. Za prvé proto, že je to vážně šíleně podceňované od zdejších hodnotitelů a za druhé proto, že po dobu asi sedmdesáti pěti minut jsem byla upřímně napjatá, nejistá a dokonce na mě silně zapůsobila i lekačka. Taky jsem absolutně nečekala, že se bude z krytu vycházet ven, za což mu přiděluji další bod, protože křivky nápadu byly prostě znát. Osterman to ale bohužel nedotáhl do konce. Pohyboval se na tenkém ledě, až pod ním začal křupat, takže se po čtyřech pomalu začal vracet na pevninu. Mrzí mě, že se tam spousta věcí nevysvětlila a nechal divákovu fantazii pracovat v až moc velkém měřítku, ale za velkou snahu šokovat a vybudovat slušnou atmosféru ho uznávám a přeji mu, ať to příště dotáhne až do konce. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nenápadné light post-apo sci-fi so slušným spádom deja a peknou hudbou. Film sa rozbieha pozvoľna a zprvu len sledujeme štyroch pseudo-astronautov pri pokuse ako sa budú správať a reagovať počas 400 dní, kedy budú zavretí vo falošnej vesmírnej lodi, zakopanej pod zemou. Keď však pár dní pred vypršaním termínu opustia loď a výjdu na povrch zistia, že všetko je v troskách. Zem postihla apokalypsa, zostalo len pár preživších, ktorí nie sú práve dvakrát priateľskí. 400 Days možno prvých pár minút trochu nudí, ale potom sa už dej rozbehne a na nudu nieje čas. Na sci-fi triezvo zvolená kratšia stopáž pôsobí taktiež dobrým dojmom, keďže sa tvorcovia aspoň vyhli nudným a zdĺhavým scénam. Teda celom sympatický filmík s neveľkými ambíciami. Bavil som sa. Tak na 3*. 65 %!! ()

Reklama

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Docela slabý pokus o postapokalyptický film s astronautami. Ak niekto čaká, že sa tu objaví nejaká zmysluplná akcia, tak bude veľmi sklamaný. Myšlienka sa cení, ale chýba tu nejaký vyšší cieľ, alebo aspoň odkaz do budúcna. Plus neznášam otvorené závery. Režisér si povie: "Ok, nechajme to otvorené, keď to niekoho zaujme spravíme pokračovanie." Hádaj čo! Takéto blbosti radšej nechajme zapadnúť na smetisku dejín. Jediný zaujímavý herec bol ten psychopat. :) ()

KNTRFKT odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že nechápu zdejší hodnocení, rozjezd byl sice trochu pomalý, dialogy unylé, ale úplně nesympatické se to nezdálo. Jak tak ubíhala stopáž a na mě byly nahazovány stále nové a nové události, u kterých se musíte dopředu zamýšlet a hledat příčinné souvislosti, uvědomil jsem si, proč je to hodnocení tak nízké. A když 400 Days skončilo, byl jsem nasrán, připadal jsem si jak Landa na Slavících a začal jsem shánět kohouta, kterýho bych poslal Ostermanovi. Něco tak pokryteckého jsem totiž dlouho nezažil, ta drzost, nechat všechno na divákovi, nic nevysvětlit...jasně, je to levný postapo, ale potenciál mělo. Člověk si spoustu věcí umí domyslet, ale byl celý příběh založený na tom, že přeber si to, pohoň si a jdi spát, protože pohoněno ti rozhodně nebude, to je podle mě humus. Ono je totiž dost jednoduché nastřílet si do scénáře tisíc nápadů a pak je všechny narvat do filmu, jenže se z toho musíte taky umět dostat, kokote! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No tak čekal jsem lecos, ale takhle upachtěnou zhovadilost teda ne. Úvodní část na „lodi“ je neskutečné unylá, druhá zase dementní. Nic proti nízkorozpočtovým sci-fi (jen houšť a větší kapky). Nedostatek financí ale nemusí být zase takový problém. Pokud se divákovi nabídne smysluplný příběh s dynamickým vývojem, rád mnohé nedostatky odpustí. V tomto případě je ale právě příběh kamenem úrazu. Přišlo mi, že sami filmaři nevěděli, co bude následovat v další scéně a scénář dopisovali narychlo přímo na place. Třeba ten finální pokus o otevřený konec je vyloženě k smíchu. Škoda. Mohl to být alespoň průměrný film, kdyby se scénáře chytil někdo schopnější. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama