Reklama

Reklama

Quarry

(seriál)
  • USA Quarry
Trailer 3
USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 60–82 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Nový seriál z produkce Cinemaxu vypráví příběh mariňáka Maca Conwaye, který se roku 1972 vrací z války ve Vietnamu a zjišťuje, že se mu doma v Memphisu všichni jeho blízcí vyhýbají a společnost ho neprávem démonizuje. Zatímco se Conway snaží vypořádat se svými zážitky z války, je vtažen do sítě vražd a korupce, která se táhne podél celé řeky Mississippi. (Cinemax)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (38)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako Preacher. Byl by to excelentní seriál, kdyby měl buď hutnější scénář, nebo polovinu dílů. Pilot je téměř dokonalý. Od syrové atmosféry, po slibně načrtnuté charaktery. Bohužel postupem času tempo polevilo a místo rozvíjení povah, se postavy zamilovaly do zbytečného žvanění o ničem. Původní záměr byl asi jít více do hloubky, jenže kdyby se příběh soustředil na zápletku a nenechal diváka vydechnout, odvedl by lepší práci. Ochromující výbuchy násilí, přicházející občas neočekávaně, občas po trýznivě dlouhé mrazivé sekvenci, dojem nespravily. Quarry nedosahuje kvalit Temného případu nebo Farga, v nichž nebyla ani minuta navíc. Neférové srovnání je to jen na první pohled. V technických kategoriích na oba seriály neztrácí vůbec nic a herecky na tom není o tolik hůř. Logan Marshall-Green se svým mnohem hvězdnějším kolegům v klidu vyrovnal a nebyl sám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hillcoat je z toho cítit na sto honů a ačkoliv jinak mám tohoto Australana rád, získal jsem z Quarryho pocit, že seriálová tvorba není tak úplně pro něj. Příjemná poetická roztahanost, která je tolik charakteristická třeba pro Proposition, tady na mě působila zcela nepatřičně a i když se to seriál snažil vyrovnávat dechberoucími a brutálními sekvencemi, tak ta pachuť na jazyku pořád zůstavala. Navíc to na mě místy působilo nekonzistentně. Připadalo mi také, že je zde příliš mnoho postav, které dostávají zbytečně moc prostoru, přičemž fakticky nemají co říct a jsou tu jen proto, aby natáhly děj. A to je škoda, protože co se hlavních figur týče, ty byly perfektně napsané a neméně skvěle zahrané. Logan Marshall-Green byl pro mě až dosud velkou neznámou, ale tady svým projevem překvapil a nebojím se říct, že i uchvátil. To samé platí pro Jodi Balfour, která se nebála přidat ještě něco navíc. Nakonec to vidím na lehký nadprůměr, ale to je pro mě po výborném pilotu celkem zklamání. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Šedesátky nikdy nebyly drsnější. Když na to budu nahlížet jako na osmihodinový, působivým dramatickým obloukem ozvláštněný film, tak vlastně nemám co vytknout. Pár nadbytečných minut několika dějových linií ať vezme čert, tahle thrillerová odysea Maca coby válečného antihrdiny a nedobrovolného gangstera v jednom totiž překvapuje v každé zdrcující epizodě. Uvěřitelné postavy v osudovém kriminálním drámu s kulervoucí pointou? Půl dne jsem tím žil a nedýchal. P.S. Hillcoat má nakonec se seriálem jen pramálo společného. Všechny epizody první řady natočil Greg Yaitanes, proto celek působí tak neopakovatelně kompaktním dojmem. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Osm epizod tak akorát. Slušná retro atmosféra. Naturalistické násilí a psychologické scény. Někdy moc filosofování. Hlavní zápletka s "tajemným" zadavatelem zakázek se místy zdála dost přitažená za vlasy. Celkově rušila dojem ze seriálu, kde mnohem lépe fungují jednotlivé díly než celkový příběh. Ale závěrečné finále je strhující, mnohé vysvětlí a vytáhne celkový dojem. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Ale tak jako proč ne. Příběh veteránů, co se vrátí z Vietnamu nebo z jakékoliv jiné války a poté se musí potýkat s tím vším, to je sice již vybrané téma, ale ne vyčerpané. A asi se tak nějak furt a stále čeká na dobrý film nebo seriál, který by to prošetřil trochu kvalitně a více dobře. Tento seriál se spíše krom na adaptaci do normálního života ukazuje mezilidské problémy toho všeho a představuje něco jako jejich velmi křehké vztahy. Krom toho, to skvěle ukazuje adaptaci v tom ohledu, že se z hlavní postavy vlastně stane nájemný profi vrah. Ale celé je to udělané tak polo záživně nezáživně. Což je v celku zajímavé, jelikož naposledy když jsem koukal na nějaký seriál od Cinemaxu a nebo právě od režie Yaitanese, tak z toho vzniklo Banshee na což vzpomínám jako na hodně dobrý seriál. Hlavně záživný. Což se o tomto říci nedá. A je to věčná škoda. Asi prostě pojedu v nějakém tom stylu ty další série, co přijdou. Ale nedoporučoval bych rozjíždět nějaký velkoprojekt. Takový tři nebo čtyři série budou bohatě stačit. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama