Reklama

Reklama

Quarry

(seriál)
  • USA Quarry
Trailer 1
USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 60–82 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Nový seriál z produkce Cinemaxu vypráví příběh mariňáka Maca Conwaye, který se roku 1972 vrací z války ve Vietnamu a zjišťuje, že se mu doma v Memphisu všichni jeho blízcí vyhýbají a společnost ho neprávem démonizuje. Zatímco se Conway snaží vypořádat se svými zážitky z války, je vtažen do sítě vražd a korupce, která se táhne podél celé řeky Mississippi. (Cinemax)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (38)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Osm epizod tak akorát. Slušná retro atmosféra. Naturalistické násilí a psychologické scény. Někdy moc filosofování. Hlavní zápletka s "tajemným" zadavatelem zakázek se místy zdála dost přitažená za vlasy. Celkově rušila dojem ze seriálu, kde mnohem lépe fungují jednotlivé díly než celkový příběh. Ale závěrečné finále je strhující, mnohé vysvětlí a vytáhne celkový dojem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí mix pulpovosti à la Jim Thompson s existenciálním dramatem o povietnamském jižanském (ne)bytí navrátivšího se řadového mariňáka. A právě specifické tempo vyprávění je největším kladem... A i záporem. Není to nudné a ani zdlouhavé, má to díky tempu působivou atmosféru, ale je pravdou, že podobný styl vyprávění v rámci osmi epizod, které spíše než samy o sobě fungují jako jeden osmihodinový film, přeci jen není zcela vhodný. Je to kvůli němu místy chtě nechtě úmorné; jakkoli více než obstojně vystavěné, napsané i zahrané. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Temný existencionální noir o hledání ztracené rovnováhy a nových životních cílů poté, co jste ve vietnamské džungli ztratili iluze i čest, a po návratu domů zjistíte, že nic není jako dřív, a můžete jen sčítat ztráty. Ať se hnete kamkoli, stále cítíte bahno z delty Mekongu a bůhvíproč se vám vrací obrázek rudých makových políček z horských údolí. Nakonec vám dojde, že je nezbytné vrátit se k tomu jedinému, co vám šlo tak dobře... Quarry, to je excelentní sbírka špinavých charakterů, cynických rozhodnutí, krvavých střetů, bezvýchodných situací a hořkých odhalení. Je to seriál, který nikam nespěchá, leccos si nechává pro sebe a rád si s vámi hraje. Tempo by mohlo být pro mladou generaci překážkou, já si ale zvláštní partičku "specialistů na mokrou práci", co odstraňují problémy a překážky jiným, zamiloval a tam, kde jiní mluví o hluchých místech, já nacházím atmosféru a stupňování napětí. Qarry je projekt, kde mi plně vyhovuje existence jediné série, nepotřebuji doslovnost, někdy je lepší nechat pracovat představivost a vyrovnat se s tím, že postavy si až do konce schovávají mnohá tajemství pro sebe. Celkový dojem: 90 %. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Když mi jeden z mnoha mých fanoušků na ČSFD soukromě doporučil tento seriál se slovy, že mě trochu zná a Quarry by se mi mohl líbit, očekával jsem nějakou taškařici, u které se jako veselá kopa nasměju, ale kromě scény vraždění s fuseklí za kriplích přískoků jednonož v prvním dílu toho k smíchu moc nebylo, a to se v dalších dílech nezměnilo. No, je to krimi/drama, takže to bude asi tím. Výborná atmosféra, zajímavá zápletka a osm dílů, které by klidně mohly mít sourozence, ale bohužel, fandové seriálu si mohou tak akorát vysrat voko. Škoda. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Ten případ, kdy se člověk po skončení Banshee těší na novou chuťovku od Cinemaxu (určitě nečeká nic moc podobného, akčně našláplého) přesto dostane nudný příběh v podání naprosto nudných až krajně nesympatických postav = co se jim stane, co s nima bude? Nezájem!. A když je to v největší míře případ hlavního hrdiny, tak tomu nepomůže ani jinak luxusní filmařina s dobovou, syrovou a uvěřitelnou atmosférou. Zklamání (hype) roku (společně s The Night Manager). Poslední dva díly setrvačnost největší, a to jen kvůli tomu, abych to mohl náležitě zdrbat. Ruce pryč!! Na druhou řadu by se jim trailer musel hodně povést, aby mě zlákali. Naštěstí má Cinemax jiné esa v rukávu.. Micronesian Blues ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama