Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacquelyn (AnnaSophia Robb) je problémová dospívající dívka. Její mladší sestra žije u pěstounské rodiny, avšak ona ji od ní už po několikáté odláká. Chce si vzít sourozence na starost. Ovšem to nepřipadá v úvahu, jelikož i když je plnoletá, nemá práci ani kde bydlet. A tak si hledá zaměstnání. Díky několika lžím se stává pečovatelkou. Je jí svěřena autistická dcera jedné zoufalé matky. Jacquelyn změní vizáž i chování a snaží se najít si cestu k nemocné dívce. (Kacitr)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (26)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek o autismu a nejen o něm. Děj je sice takový "učebnicový" aneb jak se ze zlobivé holky rozumná žena stala, ale je to podané příjemnou formou. Všechno působí reálně, rozhodně to nepadá k nějakým vyumělkovaným klišé, kde myslím docela často filmy s podobnými motivy končí. (Ted teda nemyslím filmy o autismu, ale spíš ty o nějaké "nápravě". ) Děj má spád, člověk se nenudí, občas zazní nějaký vtip, občas jen takový hořko-sladký vtip a občas mi z toho bylo smutno. Moc se mi líbila práce s kamerou a náhledy z pohledu autistické holčičky. Mimochodem Taylor Richardson, která Glory hraje byla skvělá! Za mě to jsou tři a půl hvězdičky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Evulienka3 spomínala v súvislosti s týmto filmom zahriatie pri srdci a ja som také niečo potrebovala. A nemýlila sa. Príjemný film, taký ľudský, možno miestami rozprávkový, a áno bolo tam aj nejaké to klišé, ale myslím si, že prirodzenosť hercov to všetko pekne vyvážila a aj niektoré výborné momenty. A Gloria a jej výuka? ... Janet vedela asi čo točí, nebuďme takí prísni, každý autista je iný a na každého platí niečo iné ... neškatulkujme. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

AnnaSophia Robb po letech v dobré roli. Skvělé nezávislé drama o dívčině, co se pod falešnou identitou vetře do rodiny a stará se o autistické dítě. Zpočátku spíše boj, ale po čase objeví něco, co o sobě ani netušila. Prostě vcelku klasický mírně šablonovitý příběh, ovšem velmi dobře napsaný a zahraný. Film možná místy zidealizovaný a nerealistický, ale taky lidský a hřejivý. Jen ten konec mohl být o trošičku méně otevřený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě zatraceně předvídatelné. Ona je problémovou dívkou, která bojuje o to, aby dostala mladší sestru do své péče. Obě to neměly jednoduché a ani žádná snadná budoucnost na ně nečeká. Nečekaně se dostane k péči o autistickou holčičku. O své pečovatelské minulosti pochopitelně kecá, ale přijde na pár berliček, které jí s dívkou sblíží. I přes televizní look oceňuji poměrně civilní podání, pár solidních scén a hlavně schopné herce, mezi kterými vyniká výborný výkon neautistické Taylor Richardson v roli autisty. Zbytek už tady mnohokrát byl a ještě mnohokrát bude. Výsledek navrch není tak poutavý a hořkosladký, jak bych u dané látky očekával. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vždy som si naivne myslel, že filmy o postihnutých, majú ukazovať zdravým ich svet a reálny život. Až táto naozaj pekná rozprávka pre dospelých mi ukázala, že účelom týchto snímkov je buď pobaviť, alebo dojať diváka. Pričom s realitou to nezriedka má málo spoločné. Ak by sa opatrovateľka správala k autistovi tak ako ASR v tomto filme, uškodila by mu a dosiahla tým nekonečné záchvaty kriku, paniky a uzavretie sa do seba. Odhliadnuc od toho, sa mi film aj herecké výkony ASR, FJ a Glory páčili. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka Janet Grillo je sama matkou syna s poruchou autistického spektra. (anarya)

Reklama

Reklama