Reklama

Reklama

Bob Stone (Johnson) byl na střední oplácané „cosi" a sloužil jen jako terč brutální šikany. Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačném konci středoškolského potravního řetězce, ale to jsou teď v jeho případě už jen loňské sněhy, protože se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a zoufale sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Léta o sobě neslyšeli, ale nyní se „potkali" na internetu a následně také fyzicky, v hospodě, kde chtějí zavzpomínat na staré dobré časy. Bob Calvina ohromí nejen svou vypracovanou muskulaturou, ale také informací, že jako elitní agent CIA pracuje na těch největších světových případech. Stále ohromený Calvin u sebe nechá Boba přespat, z čehož se vyklube kardinální chyba, protože hned ráno Calvina doma překvapí trestná výprava Bobových kolegů. Ti jdou svému parťákovi po krku, podle nich je až po uši namočený v přípravách na teroristický útok. Zdá se, že Bob Calvinovi tak trochu kecal. Naštěstí si to budou moci vyříkat, protože Bob vezme na úprku před spravedlností Calvina s sebou a s jeho pomocí bude chtít očistit své jméno a jako návdavkem zachránit svět. To by neměl být pro bývalého třídního šprta žádný problém. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (313)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Teda na to jaký režisér tohle točil, tak výsledek tedy nic moc. Dwayne Johnson je pořád veliký sympaťák, ale Kevin Hart to vyvažuje tím, že je otravnější než obvykle. Příliš akční, málo humoru a chybí tomu kvalitnější camea známých herců. Dvojce hlavních hrdinů mě zrovna moc k srdci nepřirostla. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do života účetního Calvina Joynera vstoupí někdejší školní outsider. Od jejich posledního setkání uplynulo dvacet let, spousta věcí se za tu dobu změnila. Dramatickou změnou prošel i Robbie. Ze školního otloukánka a nechutného tlustoprda je dnes hora svalů, navíc si změnil jméno, k velkému Calvinovu překvapení je agentem CIA - na útěku. Zbývá zjistit, proč se vlastně Bob Stone, jak si dnes říká, rozhodl někdejšího premianta ročníku po tak propastné době kontaktovat. Bude to relativně zábavná jízda, i když hodně nenáročně posazená. Dlouho jsem tenhle film odkládal, nebyl pro mě nijak lákavým zbožím, působil tuctově. Bohužel se ukázalo, že je tuctový. Sympatické herecké obsazení přebíjí tuctové akční scény, které ničím nevynikají a není jich dostatečné množství, z technického hlediska je zradila okatá zadní projekce, chyby ve filmu i ve scénáři jsou poměrně nepřehlédnutelné. SPOILER/Ve finále se ukáže, že někdejší Bobův (proradný) parťák svoji smrt jen zinscenoval a chtěl státní tajemství prodat teroristům, Calvin ho zná jen z vyprávění, nikdy jej neviděl, přesto bez zaváhání neomylně pozná, že je to on, když se objeví znenadání na scéně/KONEC SPOILERU. Příběh nepůsobí úplně ohraným dojmem, má svěží nádech, nějaké originální nápady má, nicméně mu chybí atraktivní uchopení, i co do akčních scén, čímž postupem času sklouzne na tuctovou úroveň. Má něco málo ke dvěma hodinám, jeho přepálená stopáž se stane záhy jeho nepřítelem. Řídký scénář svedl obě herecké hvězdy k "povinné" rádoby vtipné výplni, která spočívala v trapných výstupech, které film brzdily a ubíraly mu na tempu i zajímavosti. Namátkou Johnsonova scénka, v níž dělá falešného terapeuta, sem vůbec nezapadla, veškeré Hartovy výstupy, je to pták, co semlel všechny známé i neznámé afro-americké herce prostřednictvím svého kulometně ukecaného projevu, vše vrcholilo školním srazem a šilhající Melissou McCarthy. Režisér Rawson Marshall Thurber mohl svaly Dwayne Johnsona zužitkovat mnohem akčněji, zkrátka tak výkonně, aby mně nebylo trapně, když se svalovec a bijec nejednou znemožnil a provinilým úsměvem dával najevo, že se nic nestalo. S ústřední hereckou dvojicí jsem byl spokojen, celkem jim to šláplo, z obsahu i náplně filmu jsem už takovou radost neměl. 6/10 ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná blbost. Bylo by dobrý, kdyby byla většina současných amerických komediíí aspoň na takovýhle úrovni. Jednoduchá zábava s nablblým Rockom. Kevin Hart byl skvělý jeho herecké obsazení se povedlo. Skvělý projev i grimasy, to jeho role žádala. Hart a Johnson byla trefa do černého sedí si neskutečně dobře. Po celou dobu jsem se nahlas nezasmál, na druhou stranu film příjemně utíká a je to taková ta nenáročná pohodička. Lehká zápletka, která se dá lehce uhádnout.Tak mě opět The Rock nezklamal. Já se u filmu bavil. Kdyby tam nehrál Dwayne, nejspíše bych hodnocení snížil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart mě svým hereckým projevem připomíná největšího hereckýho kreténa a černýho fašouna Chris Rocka, takže vstřebat jeho postavu byl obtížný úkol. Dwayne už teda hrál nebo spíš existoval v lepších postavách a zápeltka je originální asi jako kdybych vymyslel pomerančovej džus. Občas nějaká scéna budiž, i když ty nejlepší byly v titulkách. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

od rezisera VYBIJANEJ a MILLEROVCOV NA TRIPU som ocakaval o dost vacsiu kanonadu vtipov. kevin hart a jeho pistanie a pitvorenie sa je opat otravne (i ked cakal som ze to bude o dost horsie a castejsie), ale THE ROCK opat ukazuje svoj komedialny talent, i ked i ten je premrhany vo filme ktory mal potencial, ale ten zostal nevyuzity... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

Reklama

Reklama