Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři mladíci se pustí do riskantní investice, kvůli níž budou mít potíže s mafií. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pulpových fikcí a kouřících hlavní bylo od devadesátek natočeno minimálně veletucet, ale vtisknout jim osobitý styl a hlavně to po režisérské stránce ukočírovat do nějakého funkčního tvaru, to je stejně těžké, jako přesvědčit pana Růžového, aby dal dýško. Debutující Haley přišel s hezkým vizuálem (nemyslím jeho ksicht), ale dialogy a koneckonců i fabule působí matně a nedodělaně. Obsazení je slušné (charisma otloukánka Stevense, M.Pitt jako pramen řeky slizu), ale třeba takový Travoltovic Johnny by se měl zřeknout honoráře, protože tam vůbec nehrál. Tohle nebylo nic jiného než výtvor Stana Winstona a nutno říct, že o něco lepší, než když se v jedničce Terminátora operovalo oko.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na lacnu ale snad zabavnu napodobneninu starych dobrych Tarantinoviek a Ritchieoviek. Dostal som film v ktorom musite vytrpiet 80 minut totalnej nudy so stvoricou nezaujimavych postav v jednom byte, aby vas na konci mohla akoze sokovat totalne z prstu vycucana 10 minutova vysvetlovacka o tom, ze vsetko bolo uplne inak. V konecnom dôsledku je uplne jedno aku to malo pointu, kedze scenar je nezazivny a rezia sterilna. Ani Travolta to nezachrani. Radsej si po miliontykrat znova pozriem, ked nie rovno Pulp Fiction, tak aspon Get Shorty a zabavim sa stokrat lepsie. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Gangsterské, zoufalé, zvláštní, nijaké, překvapivý závěr. Celou dobu měl snímek takovou jednu nezajímavou tóninu, divný lidé unesou černého gangstera a snaží se ho držet v zajetí. Posledních pět minut je ale plný nečekaných rozuzlení a nakonec zjistíte, že to vlastně bylo o někom jiném a něčem jiném. Celkově ale nic extra. ..mno, co bude dál?.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som ostal z filmu celkom pozitívne prekvapený. Okey, nie je to úplne perfektné a rozhodne je tu miesto, kde by sa mohlo trošku ešte zapracovať, ale celkovo môžem povedať, že ide o celkom pohodový béčkový thriller, ktorý si človek v pohode užije. John Travolta je opäť skvelý a vo svojej role funguje dobre. Celé som mu vzal a všetky scénky s ním sú super. Ostatní chalani sú okey, no myslím si, že najviac vyniká Edi Gathegi ako Marqees. Skvelá postava a všetky jeho monology sú zaujímavé. Záver je celkom prekvapivý a viem si to aj skutočne dobre predstaviť, že by sa to mohlo udiať. A čo sa technickej stránky týka, je to natočené v pohode. Dokonca si myslím, že lepšie než niektoré veľkorozpočtové thrillery. Negatíva sú pre mňa, že film občas veľmi skáče z miesta na miesto a je to trošku rušivé. Človek nestratí prehľad, ale rozhodne to nepôsobí ucelene. A čo sa týka môjho druhého problému, tak akosi nezistíme celkovo ako to všetko dopadne. A ja by som rád vedel čo sa stalo s ostatnými, no nič nám film na konci neadresuje, čo by nám ukončilo osudy našich hlavných hrdinov. Mimo týchto drobností je "Criminal Activities" slušným thrillerom s dobrými prekvapeniami v rukávoch a solídnym hereckým obsadením. Najmä vďaka za Johna Travoltu. Sledovanie som si rozhodne užil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jackie Earle Haley je velice výrazným hercem, ovšem jestli bude do budoucna i stejně tak výrazným režisérem, o tom si zatím po tomto jeho tvůrčím debutu dovolím pochybovat. Látku si sice zvolil divácky vděčnou, o tom žádná, vždyť kdo by neměl rád rozverné gangsterky, alá Guy Ritchie, jenže ono zpracovat takový tip filmu skutečně tak, aby fungoval jak má, není žádná sranda a o tom se jistě přesvědčil právě i sám Jackie. Nemohu se totiž zbavit dojmu, že se mu to poměrně dost celé vymklo kontrole, o čemž svědčí především už hodně přeplácaný závěr, respektive pointa, která svým vyústěním sice překopala celý film a ve výsledku dávala i smysl, nicméně spíš než pořádný údiv, či posazení na prdel, přinesla škodolibější úšklebek. Průběh ale jinak zábavný byl, ústřední čtveřice mladíků si chtěla přilepšit, ovšem tvrdě narazila, za což pak musela nést následky, taková prostě stokrát omletá klasika, ovšem opakuji, minimálně ¾ filmu jde o funkční podívanou, podanou ve slušném tempu, s několika fajn scénami, škoda jen tedy absence osobitější stylizace a výraznější atmosféry, neboť takto se to neslo v až příliš obyčejném podání. Ke konci ovšem filmu již očividně docházel dech, vše se začalo podivně natahovat, postavy se začali opakovat a o závěrečném twistu jsem se již zmiňoval, překvapující, ale zároveň i dost nepůsobivý. Velkou předností Criminal Activities je ovšem určitě obsazení, Pitt, Stevens, samotný Haley, ti všichni byli výborní, nicméně kdo si to tu užil asi nejvíc, byl sám velký John Travolta, který tu tentokrát je „přicmrndával“, ovšem tak výrazně, že každá jeho scéna je tím top z celé podívané. Zkrátka, filmů, jako je tento, existuje nespočetně, důvod, proč bych měl mezi těmi všemi jemu žánrově příbuznými fláky vybrat zrovna tento, není, přesto jde ale o podívanou, která nenudí a o ztrátu času též rozhodně nejde, na to své jisté kvality totiž určitě má. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Herec Jackie Earle Haley (vo filme Gerry) si týmto filmom odbil režijný debut. Medzi hercami sa objavil aj jeho syn Chris, ktorý stvárnil Matthewa. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen v Clevelandu ve státě Ohio. (BloodMax)

Reklama

Reklama