Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (477)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to dobrodruznej animak ve stylu nejaky ostrovni legendy? Je to infantilni komedie, kde je prase, vymasteny kure a poskakujici tetovani? Je to muzikal, kde neuplyne deset minut, aniz by nebylo nejaky hudebni cislo? Myslim, ze sami tvurci nevedeli. Tohle je takova nevyvazena smeska s nijak zvlast sympatickejma postavama, slusnou animaci a rychle odsejpajicim dejem. Misty trochu vtipny, misty napinavy, ale v souhrnu nic extra. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 8.2.2017) Vaiana je osvěžující podívanou, která v zimních měsících zavede diváka do teplých krajin oplývajících spoustou barev, rozličnými charaktery a milým příběhem o hledání pravdy a sebe samého. Disney opět nezklamal a nabídl kvalitní snímek, který je vtipný, vážný, dynamický a plný nepřeslechnutelných songů, které si člověk rád pustí i po projekci. Plusový bod za nečekané rozuzlení v závěru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tichomořskou Vaianu od Walta Disneye jsem koukal hned v závěsu po Pixarovském Coco. Nechci hodnocením tvrdit, že by Vaiana byla vysloveně horší, ale Coco mi námětem, prostředím a písničkami sedla prostě víc. Není to podle mě úplně ten druh pohádky, který by dospělý mohl zkousnout aniž by neupadl do inteligentního kómatu. Nicméně nejlepší na celé pohádce byl stejně právě dementní kohoutek. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Standardní novodobý Disney - hezké písně, subverze klasických trop souběžně s jejich doslovným plněním, animace zase o krok dál a pár roztomilých postaviček navíc, aby se rychleji prodával merch. Stejně jako Coco, kterou jsem viděl nedávno (a se kterou to sdílí podezřele mnoho dějových prvků, i když Moana vyšla dřív - counterargument: nyní i mexičtí hošíci se mohou cítit jako Disney princezny), je to takové best-of, ale zde si nemohu uměle ke kvalitě přičíst snadnost vžití se do hlavní hrdinky a její motivace. Naopak si snadno můžu odečíst pár bodů za několik plot holes a pořádnou nálož deus ex machinas. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $248,757,044Tržby Celosvetovo $643,331,111Tržby za predaj Blu-ray v USA $96,125,817Tržby za predaj DVD v USA $43,487,557║ Graficky opäť od Disney parádička, postavičky fajn, možno dej mohol byť zaujímavejšie vystavaný. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu se objevil odkaz na dřívější Disney snímek Velká šestka (2014), a to konkrétně ve scéně, kdy se objeví válečníci Kakamora, kde jeden z nich má totožnou kokosovou masku jako tvář Baymaxe ze snímku Velká šestka. (P. J. D.)
  • Jelikož se Vaianino dobrodružství odehrává na moři a Vaiana je větší část filmu mokrá, museli animátoři vytvořit novou technologii, která jim umožnila zachytit reálný vzhled mokrých vlasů. Ke spolupráci navíc byla přizvána i řada dobrovolníků se stejnými vlasy, kteří si ve studiu namočili vlasy. Animátoři tak na živém modelu mohli animaci vypilovat a vylepšit. (CrypzzXD)
  • Mauiho hák je inspirován skutečným souhvězdím. V našich končinách je toto souhvězdí označováno jako souhvězdí škorpiona nebo štíra, ale v havajštině se jmenuje „Manaiakalami“, což je v překladu rybářský háček, kterým Maui podle starých legend vyzdvihl z mořského dna havajské ostrovy. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama