Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shahrukh Khan hraje dvojroli. Představí se jako slavný bollywoodský herec Aryan Khanna i jako jeho oddaný obdivovatel Gaurav Chandna. Mladík, který s populárním hercem cítí spřízněnost, protože je mu až neuvěřitelně podobný, se vypraví do Bombaje, aby na vlastní oči uviděl svůj idol. Setkání hvězdy a fanouška ale nedopadne tak, jak si Gaurav naivně vysnil. Jeho dosavadní bezmezná láska se změní v nenávist a touhu po pomstě. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film začíná velmi zlehka, trochu naivním obdivem chudého mladíka ke slavnému herci. První scény jsou hravé a mírně legrační, jak fanoušek vroucně vzhlíží ke hvězdě. Ale pak překročí hranici obdivu. Místo pasivního zbožňování začne aktivně jednat, jak si on myslí, ku prospěchu svému idolu a tím se vydává na cestu do horoucích pekel dlážděnou stále temnějšími skutky i atmosférou. Když se láska změní v posedlost a nenávist, už není možné vrátit se k normálnímu životu. ____ Tempo snímku se zrychlí, akční scény nabídnou zajímavé momenty, jako jsou třeba honičky po rozpadajících se balkónech starého hotelu a pak po střechách balkánských domů. ____ I když ze začátku divák fanouškovi fandí, později už to nejde, protože on stále více ztrácí svoji naivitu a nahrazuje ji krutou umanutostí. Nevnímá nic jiného než sám sebe a zdánlivou křivdu, kterou utrpěl. ___ Ani filmová hvězda není bez kazu. Slavný herec je taky sebestředný. Za to, že nedokázal ze začátku fanouškovo řádění zastavit jediným vlídným gestem, je proti své vůli vtažený do spirály rostoucích násilností. Dříve nedotknutelný a všemi obdivovaný muž si uvědomí, jak je jeho výlučný svět křehký, jak málo stačí, aby byl rozbitý na střípky. Jásání davů se změní v hrozbu, protože každý z fanoušků může jednou překročit hranici a chtít zničit to, co dříve miloval. ___ Mrazivý film. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Bollywood opat nesklamal. ja ani neviem, ci som z indie videl zly film. Ich filmy maju vzdy skvely namet, scenar, a ako inak, aj spracovanie.(Co sa o hollywoode povedat neda) Som nadseny, a uz sa u mna stava Indicka kinematografia akousi zarukou kvality. 85% p.s. na pocudovanie film bez spievaniek ;) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Shahrukh Khan, to je taký indický Chuck Norris. Tentokrát si strihol rovno dvojrolu, v ktorej stvárnil bollywoodsku celebritu a zároveň aj svojho posadnutého fanúšika, ktorý mu chcel naservírovať poriadnu odvetu za jeho hviezdne maniére a namyslenosť. Po dejovej stránke celkom fajn, aj keď začiatok slabší. Potom ako došlo ku stretu postáv, poriadne sa to rozbehlo a prišiel skvelý vpád. Tie akčné naháňačky ma teda moc nebrali, ale dramatická stránka filmu dosť kvalitná. Najlepšie na tom bolo samozrejme to posolstvo a zrkadlo, ktoré si postavy navzájom nastavili, aby videli seba v tom najtemnejšom podaní. Hodnotenie niekde medzi 3 a 4*, ale na indické filmy mám slabosť (najmä kvôli anti-klišovosti), tak zaokrúhlujem k tým 4*. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

O tom, že popkulturní hvězdy a jejich fanoušci se jeden bez druhého neobejdou, se dá vyprávět mnoha způsoby. Fan na to jakožto bytostně bollywoodský film jde skrze over-the-top thriller, který si nejvíc užijí diváci se smyslem pro nadsázku a dobrou znalostí osobního i profesního života Shrahrukha Khana. Ten nejenže (v dobrém) exhibuje v dvojroli hvězdy i jejího fanouška, ale především je celá postava fiktivního Aryana Khanny vystavěná vlastně jako jeho věrný zrcadlový obraz. Přitom už jen identifikace všech možných odkazů na reálného Shahrukha a jeho životní eskapády je docela zábavná. Z řemeslného hlediska byla na filmu odvedena špičková práce (jak se od spolupráce významného studia YRF s trikaři z Shahrukhovy společnosti Red Chillies VFX dalo čekat) a adrenalinová honička v Dubrovníku dává docela slušný příslib, že by Maneesh Sharma jednou mohl natočit nějaký pořádný akčňák. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silné v kramflecích a oprávněně jeden z nejlepších filmů, které jsem letos viděl. Jméno Maneesh Sharma mi doposud nic neříkalo, přestože se nejedná o žádného debutanta. Tímto snímkem však dokazuje, že dokáže mít snímek jako celek pevně v rukách. Fan je totiž od prvního do posledního momentu uvědomělý, dospělý a dokonce i značně sebereflexivní thriller, kterému se daří mistrně kombinovat obří dávku nadhledu spolu s temnou atmosférou, aniž by se tyto dvě složky vzájemně rozptylovaly. Pokud něco funguje opravdu na výbornou je to postupný vývoj a tedy celková gradace. Jednotlivé akční scény jsou různorodé a jasně čitelně nasnímané. Liší se nejen samotným dějem, ale i náladou, kterou navozují. Jinak působí až skoro jackiechannovské scény ze začátku (ať je to krátká epizoda z vlaku nebo delší útěk z hotelu), a jinak prvotřídní naháněčky z druhé části (kde kraluje honička v historických uličkách Dubrovníku). I díky tomu je atmosféra čím dál temnější. Fan je výtečný i jako pocta Shahrukhu Khanovi, který tu má možnost ztvárňovat dvě velmi silné role, které vlastně výborně reflektují jeho pozici mezi fanoušky. Můžete mu tu jak fandit, tak ho i nenávidět. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Film byl dvakrát odložen. Premiéra měla být na začátku roku 2015, ale protože Shahrukh Khan utrpěl zranění, natáčení se zpozdilo a premiéra se odložila na polovinu roku 2015. Ale to se také nepovedlo. Nakonec film šel do kin 16. dubna 2016. (MJackie)
  • Fan byl kromě Bombaje a Dillí natáčen také v Londýně a Chorvatsku. Je to vůbec první film, který se natáčel v Muzeum Madame Tussauds v Londýně. (MJackie)
  • Všechny společné scény Gaurava a Aryana museůl Shahrukh zahrát dvakrát, jednou jako Gaurav a podruhé jako Aryan. (MJackie)

Reklama

Reklama