Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Archetypy zlobr a otravné, užvaněné zviřátko jsme tu už měli. Teď je to jen ve verzi "oživlé dřevo" a nijak se to nelepší. Pořád vás otravné, užvaněné zviřátko neobyčejně sere... No, dejme tomu, že tu je nějaká ta akce navíc, člověk by to i na milost vzal. Jen škoda, že ta zmíněná akce je jen opisem slavnějšího snímku Heat s De Nirem a Alpa Chinem. Hrdinové se nám s nevyčerpatelnými zásobníky prostřílejí bez špetky atmosféry do finále a můžeme s oddechem říct: zlo prohrává a dobro žije. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nevydarené béčko stojace na bradatom Renovi (ktorému však pri pohľade na ťažkopádnu 67-ročnú chôdzu a bruško prestávam veriť tvrďákov, on ich však napriek mojim sťažnostiam stále tvrdohlavo a čoraz smiešnejšie stále hrá) a dlhej a intenzívnej akčnej scéne v prostriedku (evidentne inšpirovanej Mannovým Neľútostným súbojom). Film trvá iba hodinu a pol, zásadné udalosti v ňom neuvidíme (vystrelil na konci šéf oddelenia?) a nechápem prítomnosti Renovho tímu, keďže pri tak krátkej stopáži nie je šanca, aby sme sa s jeho jednotlivými členmi zžili. Mimo je aj ich vagabundské správanie. Jeden s kriminálnikmi bojuje prostredníctvom baranidla (!), druhý ich pacifikuje tak, že po nich šmarí baseballovú palicu. To ako vážne? Čo mám štrnásť? Samotný prípad je slabý, zlosynovia o ničom, vzájomné doberanie medzi členmi jednotky vtieravé a nevtipné (okrem „a zalej kvety“), medzi postavami nepanuje takmer žiadna chémia. Proste bieda. Celé je to strašne silácke, extrémne sa to spolieha na náhody (hajzel každého strieľa do hlavy, ale keď proti nemu stojí policajt, napáli mu to samozrejme trápne rovno do... nepriestrelnej vesty) a nemá to logiku (perfektne vycvičená, vyzbrojená a početná policajná jednotka obkľúči hŕstku kriminálnikov a mieri na nich samopalmi, brokovnicami a guľovnicami, všetci majú nepriestrelné vesty a pred sebou štíty, no kriminálnici napriek tomu vystúpia z áut a rozpúta sa nezmyselná 10-minútová akčná scéna). Jean Reno mal ísť toho dňa radšej na dobrú bagetu, než podpisovať zmluvu na tento zázrak. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Za mě lepší 3 hvězdy. Ano, je to akčňák jak z 80tých let, pochybuji, že by nějkde tolerovali chování Renovo jednotky a jejich metody. Scénář tedy docela skřípe, nadruhou stranu Reno je stále sympaťák, jeho parťák zase dokáže odlehčit situaci a předvede pár slušných bitek. Akce je dostatek, je slušně provedená a i když občas vykrádá slavnější kolegy, docela jsem si ji užil. Brát to víc jako akční výplach než jako seriózní krimi a může vás to i potěšit. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Prakticky čím déle film trval, tím hromadil vyloženě debilní situace a ztrácel kredit. Prakticky už začátek, kde tlupa veselých šprýmařů překazí ozbrojenou loupež s baseballkou v ruce (na ně se střílí a on má debil pátku), nebo když kulky lítají dva metry od terče mě rozladila. Pak střelba ze samopalu od boku... neschopnost použit záložní zbraň, když dojdou náboje… rvačka s roztříštěnost klíční kostí (bez jakékoliv omezení hybnosti)… 7 výstřelů z šestiraňáku (kdy mu tam ještě na konci jedna zbyla)… a to jsem jmenoval jen ty co doslova řvalo DEBILITA a vše jen, aby se scénář hnul kamsi, kde mentálové co se převléknuli za scénáristy neuměli přijít na něco sofistikovanějšího… takže 2x fakt ne (Pozn. fakt by se mi líbilo aby po mě letěla o 20 let mladší kost jako na dědulu Rena). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už když šéf nekonvenční policejní jednotky zlikvidoval zločince průjezdem vysokozdvižného vozíku zdí (v originále se jednalo o holé ruce přes sádrokarton), bylo mi jasné, že se žabožrouti hodlají utopit v čaji o páté.. Tupá kopírka britské akčně-kriminální frajeřiny The Sweeney, po které musím bohužel konstatovat, že Francouz by sice skočil do postele i s kuchyňským dřezem, kdyby si oblékl krátkou sukýnku, ale remaky mu nejdou. Antigang postrádá charisma, pumpu na testosteron i odpovídající herecké kapacity. Nic proti pánovi jménem Reno, za jeho starší role ho mám v úctě, ale tady působil dojmem, že si zrovna v igelitce z Carrefouru přinesl do vestibulu nádražní haly krabicové víno. Ne, že by plesnivec Ray Winstone vypadal jinak, ale já mu tehdy toho jeho tarantinismem řečeno (cenzor nechť si zakryje oči) „zkurveného tvrďáka“ spolkl i s rybářskou židlí. Pro neznalé originálu solidní akční výplach, ti jenž ho viděli, musí ukázat prstem na Rochera a drsně mu říct: „You are nicked..!“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)

Reklama

Reklama