Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 5

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (266)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Tohle nebude kousek pro všechny. Sama jsem se obávala dialogů a celkově prostředí, které moc nemusím, ale byla jsem víc než příjemně překvapena. I přes dlouhou stopáž jsem se celou dobu skvěle bavila, příběh opravdu dokázal zaujmout, taktéž hlavní postavy. A musím smeknout nad naprosto skvělou kamerou! PS: Nenazvala bych to pornem, jako někteří zde v komentářích :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller s skvěle úchylným humorem a v podstatě téměř pornografickými scénami, každý milovník vybrané literatury se jistě minimálně lišácky pousměje. Dlouhá stopáž mi nevadila (vybral jsem si navíc extended verzi). Mrzelo mě, že třetí část postrádá napětí a zajímavost prvních dvou částí, ale i tak se jednalo o velmi netradiční zábavu. Ještě mi trochu mi vadilo, že chobotnice zůstala v akváriu. :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Něžný příběh dvou dívek, které se začnou mít rády trochu víc, než je pro jejich pohlaví a společenské postavení obvyklé, doplňuje velmi solidní drama s několika překvapivými zvraty v ději. Atmosféra sexuální frustrace (při čtení erotické literatury) i sexuálního napětí (když se dívky sblíží) by se dala krájet. Vyhroceně emocionálně jsou ale natočené i scény s krutým strýcem, kdy se zdá, že dívka ze své zlaté klece nemůže uniknout a navždy už bude buď strýcovou poslušnou loutkou nebo obětí. Některé scény působily spíše jako sen. Zajímavý námět o vzpouře poslušných a pokorných, odvážné ztvárnění a precizní herecké výkony – tenhle film si mě získal svou jinakostí. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se kloním ke čtyřem. Je to něco naprosto jiného: na jihokorejskou poetiku musí mít člověk náladu, ale já ji zrovna měla. Komorná se mi líbila, uteklo to, když se příběh zamotal a nebylo jasné, kdo vlastně podvádí koho, užívala jsem si film ještě více. Erotická linka a líbivé exteriéry to navíc krásně podtrhly. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem to všeobecné nadšenie a vysoké precenenie tohto filmu. V podstate to bol typický manipulatívny thriller, ktorý sa ťahal fakt v nesmierne zdĺhavom a nudnom tempe. A tie dva zvraty v deji, na ktorom bol celý film postavený tomu ani moc nepomohli. Ten prvý zlom bol síce skvelý, ale ten druhý som už viacmenej očakával. A celkovo po dejovej stránke žiadna sláva. Ale zato vizuálna stránka filmu bola vynikajúca a tá atmosféra kórejského vidieckeho panstva bola unikátna. Škoda, že sa to nedá povedať aj o dejovom vývoji... ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Originální název 아가씨 (Agasshi) neznamená komorná, ale slečna a vztahuje se na postavu Hideko (Min-hee Kim), kterou tak Sook-hee (Tae-ri Kim) často oslovuje. (Jirka_Šč)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • Timeline: Natáčení začalo 15. června 2015 v Kuwaně v Japonsku. Poslední klapka klapla v poslední říjnový den. Natáčelo se v Japonsku a Jižní Koreji. Film si odbyl premiéru 14. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes. Do kin se pak podíval prvního června. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama