Reklama

Reklama

Dominik Hašek - Zrozen k chytání

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní / Krátkometrážní
Česko, 2014, 30 min

Hrají:

Dominik Hašek

Obsahy(1)

Haškova cesta z pardubického rybníka do Hokejové síně slávy. (TV Nova)

Recenze (25)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžete nad hlavu zvednout Stanley Cup, když chytáte stylem, kterému se všichni smějí." Pokud ovšem nejste ten, kterému když pukem obhodíte betony, tak za nimi ještě čeká lapačka, vyrážečka, hokejka, helma a suspenzor. Dominátor alias Míša Kaštánek byl prostě jedinečný a já se trošku divím, že o něm nebyl natočený reprezentativní pořad. Nicméně díky i za tuto půlhodinku, protože se do ní zkratkovitě vešlo všechno důležité a na těch pár proher, které život Haškovi uštědřil naštěstí nezbyl čas. Tady se prostě začal stavět pomník, později se bude glorifikovat a nakonec patrně i balzamovat, protože podobných legend má Česko akutní nedostatek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dominik Hašek alias Dominator - veľká legenda svetového hokeja. Brankár, ktorý svojim špecifickým štýlom dokázal vychytať dôležité víťazstvá a podmatiť si srdcia tisícov fanúšikov. Brankár, ocenený mnohými prestižnými individuálnymi oceneniami. Brankár, ktorý svojmu teamu (Detroit Red Wings) dva krát dopomohol k zisku Stanley Cupu. Brankár, ktorý České národné mužstvo doviedol k víťazstvu na Olympijských hrách v Nagane. Brankár, ktorého budem vždy obdivovať a vážiť si ho. Muž, ktorý zasvätil svoj život najkrajšej kolektívnej hre na svete - ľadovému hokeju. "Dominik Hašek - Zrozen k chytáni". **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dokument o takové legendě, jakou je Dominik Hašek, mohl být podstatně delší, čímž by se otevřel prostor pro mnohem víc zajímavostí. I přesto však tento počin potěší každého hokejového fanouška, protože tu není nouze o skvělé záběry a komentáře hlavního aktéra, Dominátora. Patrně už nikdy nebudeme mít takto kvalitního brankáře, jenž svým specifickým stylem (vycházejícím ze způsobu, jakým chytával už Jiří Holeček) zastavoval puky s takovou úspěšností, že si vysloužil nejen svoji přezdívku, ale zároveň byl pětkrát oceněn Vezinovou trofejí a dvakrát Hartovou. Bez něj bychom neměli ani zlatou olympijskou medaili z Nagana a byli bychom ochuzeni o nevšední zážitky, které nám svými akrobatickými zákroky připravil. V dnešní době si ani nevybavuji žádného jiného brankáře, jenž by alespoň v něčem chytal podobně jako Hašek. Kromě národního mužstva ho má asi každý fanoušek nejvíce spojeného s týmem Buffala Sabres, ale také Detroitem Red Wings, s nimž se dočkal svého vytouženého Stanley Cupu (nakonec 2x). Pamatovat si jej ale můžeme také v dresu Ottawy Senators, Chicaga Blackhawks, kde kryl záda kanadské legendě Edu Belfourovi, či ruského Spartaku Moskva nebo jeho rodných Pardubic, kde také získal na sklonku kariéry titul. Pevně věřím, že některé z jeho rekordů jsou v NHL ještě platné. Byť o Dominiku Haškovi nemusíme mít valné mínění jako o člověku (viz některé jeho aféry), jako o sportovci o něm nelze mluvit jinak než s naprostou úctou, obdivem a poděkováním za všechny krásné hokejové momenty. Dominik chytil! Jsme ve finále! ... Skvěle, skvěle, Dominiku! ... Hašek chytá! (To prostě za připomínku stojí..) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za dokument o člověku, kterého bych já na Hradě rád viděl hlavně teď v aktuální pětiletce, na stranu druhou ale, co má znamenat těch třicet minut? Třicet minut by nestačilo ani na sestřih fotek všech hráčů, kteří doma ještě dneska po nocích pláčou do polštáře, že Hašanovi nikdy nedali góla. Jako součást pocty k uvedení do slavné síně fajn, ale když už něco dělám, tak pořádně, ne? Čtyři pecky dávám proto, že za režiséra tohohle díla považuji samotného Dominika. Koukat se na jeho zákroky z dob největší slávy je jako cítit vůni domácího štrúdlu. Teď by mě ovšem zajímalo, k čemu jsem byl zrozen já...? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý malý kluk co miluje hokej chtěl být jako Dominik Hašek.Obdivuju co dokázal, po zlatu z Olympiády přestoupit a hned vyhrát Stanley cup, skončit, vrátit se a hned vyhrát titul s Pardubicema, tomu chlapovi se v kariéře povedlo úplně všechno, na co sáhnul a jednoznačně byl nejlepším golmanem planety.Není to sice takový sympaťák, jako Jarda Jágr a jako člověka ho nijak zvlášť nemusim, např. působí dost sebestředně a nechápu je povrchní postoj k exibicím, ale to nemění nic na tom, že jako sportovce ho velice uznávám.Příjemný dokument.90%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dominik Hašek skutečná legenda a jeden z nejlepších brankářů všech dob (ne-li vůbec nejlepší. Alespoň co se všech individuálních ocenění které během kariéry posbíral, 2x vyhrál Stanley Cup, zlatou v Naganu (kde předvedl excelentní výkon, na který nikdy v životě nezapomenu), ke konci kariéry ještě vyhrál i titul s Pardubicemi a byl čestně a zcela po zásluze uveden do Hokejové síně slávy. Mám doma dokonce ještě hokejovou kartičku, kde je v dresu „mého“ Chicaga. Zbožňoval jsem ho stejně jako řada jiných, dokázal neskutečné, měl svůj vlastní nenapodobitelný styl, ale přesto se mi bohužel v úplném závěru docela zhnusil svým chováním – při zápasu extraligy in-line hokeje zmlátil protihráče…To je ale jeho problém. Pro mnoho lidí byl a je pořád BŮH a já si ho cením za to všechno, co dokázal… ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vyrobeno TV Nova, už to o něčem svědčí. Záběrů z hokeje není až zas tolik, rozhovory sice mají dynamiku, ale až zas tolik toho neřeknou. Je to přesně ten povrchní způsob, jak pracuje komerční televize. Škoda, Dominátor si jistě zasloužil lepší dokument. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak vystřižené ze Střepin, navíc k tomu ten otřesný Chalabalův hlas (nebo který z těch dvou kašparů to vůbec byl), ale co čekat vod Fandy no. Nehledě na stupidní a fakticky tradičně nepřesný komentář mistra Korpíče, tak se tu sešla poměrně rozumná grupa, až z vás chlapců milovníků pozoruju mírný nárust v tangách. Ale k věci - I když jsem byl ještě malej kluk, tak děkuju za Nagano, Dominatore. ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to rozhodně delší dokument, ale chápu, že Nova, resp. Fanda chtěla být první, co vytvoří dokument až k síni slávy. Jinak nejednou mi šel mráz po zádech... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Moja predstave o dokumente, resp. vzdaní holdu a cti o tejto legende je, že si zaslúžila ešte o level lepšie, hlbšie spracovanie. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět jak dobré máme brankáře a v poslední době se to zase potvrzuje .Haška asi těžko někdo jen tak překoná (Nagano) . ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Dlouhá televizní reportáž s nulovou obsahovou kvalitou. Dokonce i s hrubkama ("Chlapec mezi chlapi" WTF?!). Všechno z toho už je v knížkách, a většinou mnohem líp. Archivní záběry se v lepším případě opakujou, v horším nemají souvislost s Haškem (na co jsou tam ukázky, jak nastupují Oilers a Canadiens?). A tak by se dalo pokračovat. Používání videí z youtube...co se na to dá říct. Za den vytvořená bída. Dávat čtyři nebo pět hvězd kvůli tomu, že je Hašek skvělej gólman, je na palici, protože to se tady nehodnotí. ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Nagano, Stanley Cup 2002, 2008 s mojim obľúbeným klubom. MS juniorov 2 krát striebro, ME juniorov 1 krát striebro, 3 krát bronz, 1 striebro na MS atď atď. 6 krát Vezina Trophy a ďalších 7 NHL ocenení je proste 30 úbohých minút o ničom. Celkové hodnotenie úplne chápem. Zbadá to český užívateľ a bum hneď 4 alebo 5 hviezdy. Čo sa čudujem. Je to nedocenené. Hodnotí sa dokument, nie brankár. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Jeho jedinečný styl ho dostal tam kam teď je. Byl opravdu jeden z nejlepších a zaslouží si to, ze začátku v NHL to opravdu neměl jednoduchý a dokázal to. A tohle je ukázka jeho cesty, sice krátká, ale výstižná, víc asi nepotřebujete vědět. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Hašek je člověk, kterýho jako sportovce uznávám ze všech nejvíc. U tohohle dokumentu, tam byla ta slzička... ()

Reklama

Reklama