Reklama

Reklama

Bolšoj Tyll

  • Sovětský svaz Большой Тылль (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy / Válečný
Sovětský svaz, 1980, 14 min

Režie:

Rein Raamat

Scénář:

Rein Raamat

Kamera:

Janno Põldma

Hudba:

Lepo Sumera
(další profese)

Obsahy(1)

K Zemi připlula nepřátelská vojska a lidé prosí mocného obra Tõlla, aby vyrazil obráncům na pomoc. Ten jejich prosby vyslyší a vydává se do boje. Krátkometrážní film na motivy tradiční Estonské báje. (Tom_Lachtan)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krvavé orgie v animovanom kraťasovi, ktorý doslovne spĺňa požiadavky fanúšikov brutálnych stredovekých eposov, okorenených fantasy motívmi. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý estonský filmeček o hrdinovi jménem Tõll. Jako sovětská animace byla po umělecké stránce na celkem vysoké úrovni. Ke shlédnutí i s mytologickým vysvětlením tady a videoklip skupiny METSATÖLL Vaid Vaprust, který mne k němu přivedl tady. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečný film na motivy tradiční Estonské báje, aneb obr Tõll jde do boje. Celý výsledek je nezvykle brutální a nebývale atmosferický, kresba je laděna do tmavých barev a hudební podkres ve spojení s frenetickým mnohohlasem davu místo dialogů působí výtečně a když se k tomu přidá krvavý boj plný mrtvých (a dokonce s jedním psem nesoucím si useklou ruku v rozkošné tlamičce) je temné ladění dokonáno. Skvělej film. " Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! Tõll! " ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama