Reklama

Reklama

Agnetha - ABBA a co bylo pak

(TV film)
  • Velká Británie Agnetha: ABBA and After (více)

Obsahy(1)

Portrét kontroverzní blondýnky, která vynikala nejen jasným hlasem. Bývalá členka skupiny ABBA Agnetha Fältskog připravila po letech strávených v ústraní nové album. Zazněly zde skladby po pětadvacetileté pauze. Média hlásala, že se vrátila z vyhnanství. Kde se ukrývala a proč se vrací? Fanoušci odpověděli: „Je to fajn pro ni i pro nás pro všechny." Agnetha zahájila svou mimořádnou kariéru v pouhých patnácti letech. Benny Andersson konstatoval, že je to normální, milá a trochu plachá, nadaná holka. Skládala písničky a uměla zpívat. Během dvou let se stala pěveckou senzací a ocitla se na špičce švédských žebříčků. Pak se objevil Björn Ulvaeus. Následovalo založení skupiny ABBA. Tato fenomenální popová skupina prodala po celém světě tři sta sedmdesát pět milionů alb. Jejich osudy připomínají příběhy z červené knihovny. Její hlas byl pro skupinu zcela zásadní a rozhodující. Nikdy se nesnažila, aby působila sexy. Prostě taková byla. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tento hodinový dokument, byť se tituluje jménem Agnethy Fältskog, se z větší části věnuje období, kdy ABBA fungovala. Co bylo předtím, je tu jen velmi kratičce zmíněno, a téměř stejně je tomu kupodivu i s tím, co bylo "potom". Nemluvě o tom, že od Anni-Frid tu nezazní ani slovo. Je to škoda, protože následkem toho působí dokument tak nějak nekompletně. Je pravda, že se film soustřeďuje na Agnethu, na její hlas, způsob vystupování atd., ale i v pokročilém věku jedna z nejslavnějších blondýn světa dostává své pověsti nesmělé a uzavřené ženy, což představuje vcelku nízko položený strop pro potenciálně daleko zajímavější dílo. Je nicméně pozitivní, že hudebnímu comebacku Agnethy je věnován skutečně malý prostor, byť by mohlo jít i o výhradně propagační materiál nového sólového alba. 70% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

V podstatě promo na novou desku, kterou Agnetha Fälstkog vydává po 25 letech v izolaci. Ve zkratce její hudební životopis a něco o návratu zpět. Promlouvají i Björn a Benny, Frida slovo moc nedostala. Celkem průměrný dokument, který přináší jen to, co už v minulosti zdokumentováno bylo. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Agnetha Fältskog a její pokračující kariéra je dostatečně silné téma, aby vás posadilo na zadek. Chybí jen komentář Fridy k úplnému obrazu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy se nesnažila, aby působila sexy. Prostě taková byla." Agnetha Fältskog, žena, která nikdy neviděla své sexy pozadí, mě tímto dokumentem donutila poslouchat její stará alba ve švédštině. Ani jsem netušil, že jich tolik vydala. Jinak to bylo spíš o skupině ABBA, ale to se dalo čekat. Spíš mě překvapilo, že se ještě podařilo vydolovat několik pro mě nových archívních záběrů. A ještě víc mě překvapilo, jakým hlasem Agnetha stále disponuje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Poutavý dokument okořeněný jejich největšími hity. Nezachází se moc do hloubky, například proč se Agnetha s Björnem a Ben s Fridou rozvedli. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama